Borpart Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 06. 14:55

Augusztus 9-ig tart a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület szervezésében megvalósuló Borpart és Fröccs Feszt tíznapos rendezvénye Siófok főterén.

A két éve elindított Borpart rendezvényt Siófok Város Önkormányzata támogatásával időben és tartalmában kibővítettük - tájékoztat a Fürdőegylet elnöke, Hegyi Károly. Külön figyelmet fordítottak arra, hogy a programban helyet kapjanak Siófok és környéki zenekarok, táncegyüttesek, egyéni előadók, a nyitó napon például a Balaton Táncegyüttes tartott a Víztorony tövében ragyogó hangulatú táncházat a közönséggel.

„Zene és gasztronómia" koncepció jegyében állították össze a szolgáltatási struktúrát, a városi összefogásra külön jó példa a városi könyvtár esténkénti gyermekfoglalkozása.

A helyi értékek őrzését, gondozását és bemutatását végzi tevékenysége során a Siófok-térségi Helyi Érték Egyesület. Gyarmati László elnök elmondta: örömmel csatlakoztak a Fürdőegylet rendezvényéhez, külön sátorban egy figyelemre méltó kiállítást állítottak össze helyi képzőművészek (festők, szobrász, grafikus) és kézművesek munkáiból, Siófok kulturális értékeinek, hagyományainak népszerűsítése érdekében.

Fotó: Gáti Kornél

Részletes program: http://www.facebook.com/borpart?fref=ts