Bors szindróma Brnoban

Forrás: turizmus.com

 2016. február 24. 15:26

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület sikeresen mutatkozott be a Brno-i „Go-Regiontour" elnevezésű nemzetközi idegenforgalmi kiállításon és szakvásáron Csehországban. Ismét bebizonyosodott: nem a méret a lényeg.

A Go- Regiontour nemzetközi idegenforgalmi kiállítás és szakvásár a Cseh Köztársaság második legnagyobb turisztikai rendezvénye.

Hazánkat a már 26. alkalommal megrendezett programon a legerősebb idegenforgalmi desztinációk képviselték, így a Mátra is bemutatkozott a  Magyar Turizmus Zrt. standján, Hévíz, Hajdúszoboszló és Sárvár társaságában.

A vártnál sokkal nagyobb volt az érdeklődés a Mátra iránt, és sokan voltak a látogatók között, akik már jól ismerték Magyarország ezen térségét.

Miután cseh és szlovák turisták is egyre többen érkeznek hazánkba, ez a szakkiállítás is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Mátrát is még többen válasszák úti célul.

Bár tudjuk, hogy Gyöngyös és Brno között is akadnak bőven vonzó hegyvidékek, és az is tény, hogy – a Kistehén zenekarral szólva - „a Mátránál magasabb a Tátra", mégis beigazolódott, hogy bár a kicsi a Mátra, de erős.