Bort, zenét és boldogságot ígér idén is a BOLDOGkisfalud Feszt

Forrás: turizmus.com

 2022. május 27. 14:18

A 2021-es sikeres debütálás után idén, június utolsó hétvégéjén (június 24–26.) újra lüktetnek a hangszórók, koccannak a poharak és izzanak a grillrácsok a BOLDOGkisfalud Feszten, Tokaj-Hegyalja szívében, a Bodrog és a Zemplén ölelésében elterülő Bodrogkisfaludon.

A rendezvényen részt vesznek ’Kisfalud’ és Tokaj-Hegyalja kiváló borászai, az asztal örömeiről pedig a környékbeli kézműves vállalkozások gondoskodnak. A kis- és nagyszínpadon egész nap koncertekkel, az alternatív helyszíneken borkóstolókkal, turisztikai programokkal várják az érdeklődőket, sőt a legkisebbekre is gondoltak.

A fesztivál célját Juga Péter főszervező így foglalja össze: „Szeretnénk, hogy mindenki, aki ellátogat hozzánk, töltődjön fel egy kicsit, vigyen magával a jó hangulatból, BOLDOGkisfaludból minél többet, és sokszor térjen még vissza hozzánk, Tokaj-Hegyaljára.”

A tavalyi siker után idén is bort, zenét és boldogságot ígér a fesztivál

Fotó: BOLDOGKisfalud Feszt

A fellépőkön kívül a rendezvény helyi főszereplői: a Kisfalucska Udvarház & Bisztró, ahol a kikapcsolódási lehetőségek számos típusa, és a séfek nemzetközi tapasztalatára épülő konyha várja a látogatókat, a Bodrog Borműhely, amely megújult épületegyüttesével, hangulatos udvarával és csodás boraival hívogat, valamint az utóbbi év egyik sikersztorijának helyszíne, a Seven Hills Distillery (whisky és gin lepárló), ahol a világot hat nemzetközi versenyen is maga mögé utasító Tokaj Gin készül.

A főszervezők a fesztivált megelőző hónapban – május 24–25-én – sajtóbejárásra hívtak szakmai újságírókat, „tesztelni” a helyszínt és a helyi ízeket. A kétnapos study touron szerkesztőségünk munkatársa is részt vett, akinek mindössze annyi negatív észrevétele volt, hogy túl hamar ért véget a kétnapos BOLDOGSÁG. (Élménybeszámolóját hamarosan olvashatják oldalunkon.)

A tavalyi fellépők közt ott volt az Anna and the Barbies is

Fotó: BOLDOGKisfalud Feszt

Izgalmas zenei felhozatal várható

Juga Péter főszervező beszélt a fesztivál színvonalas zenei kínálatáról. Idén a nemzetközi karriert maga mögött tudó ’The Doors Alive’ (UK) lesz a nagyszínpad egyik vezető fellépője egyenesen Angliából, akik először játszanak Magyarországon. Egy igazi, 1960-as évekbeli Jim Morrison fémjelezte Doors koncert atmoszféráját teremti meg a formáció.

A Lovasi András nevéhez fűződő Kiscsillag lesz a nagyszínpad másik vezető fellépője, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát az akkor még aktív Kispál és a Borz árnyékában, mára Magyarország első számú alterock zenekarának tekinthető.

A Teddy Queen (RO) is a húrok közé csap a BOLDOGkisfalud Feszten, amely 2016-ban három tinédzser álmaként született meg Gyergyószentmiklóson. A zenekar 2 kiadott kislemezzel és a 2021-ben kiadott nagylemezével bizonyítja, hogy a punk rock és indie pop rock vonásokon túl a szabad szelleműséggel karöltve képes ízes rock ’n roll-t varázsolni a színpadra.

Az idén 10 éves Sky Fanatic reggae és ska hangulatot varázsol majd a nagyszínpad elé. Az egyedi stílusú miskolci formáció célja, hogy közelebb hozza az emberekhez az élőzene csodálatos világát. A jamaikai zenét funky, rock és jazz elemekkel ötvözik, amely fúvós szekcióval fűszerezve igazán színes dallamvilágot és különleges hangzást kölcsönöz zenéjüknek.

De a nagyszínpados fellépők mellett számos formáció szólaltatja meg a hangszereit napközben is. Jazz, swing, ír kocsmazene, reggae, rockabilly és rock’n’roll, ismert és megismerésre váró dalok a BOLDOGkisfalud Fesztre hangszerelve. Legyen szó egy kis chill-es hangulatról vagy fej fölött pörgetős táncról... mindkettőre lesz lehetőség.

Kisfalucska borai is ott lesznek a fesztiválon

Fotó: BOLDOGKisfalud Feszt

Boros programok, sokszínű gasztronómia

A fesztivál ideje alatt több ültetett borkóstoló is zajlik majd. A Bodrog Borműhely kóstolótermében a tokaji pezsgőké lesz a főszerep, a Kisfalucska udvarház kertjében tokaji borásznők mutatják be boraikat. Ez utóbbi programot Szabó Edit, a borsmenta.hu főszerkesztője vezeti majd, csakúgy, mint a „Tokaj vörösben” és a „Pezsgős reggeli” című kóstolókat, amelyeket rendhagyó helyszínen, a Bodrogon hajókázva élvezhet a közönség.

A kézműves vásárban 10 helyi borászat (Bodrog Borműhely, Illés Pince, Carpinus Borászat, Dereszla Pincészet, Szélkiáltó Pince, Babits Pince, Breitenbach Pince, Barta Pince, Tokaj Nobilis Szőlőbirtok Patricius Borház) kap helyet, 10 kézműves termelővel karöltve, továbbá egyedi fesztiválinstallációval várják a látogatókat.

De nemcsak bor várja a vendégeket: a világot meghódító Tokaj Gin mellett a tokaji BAZ Beer kézműves sörfőzde is csapol majd a fesztiválon.

A fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a sokszínű és minőségi gasztronómiára is. A rendezvény házgazdája a frissességre és séfek nemzetközi tapasztalatára épülő Kisfalucska Bisztró, de itt lesz A Leves Gasztroműhely/Borsod Burger Miskolcról, és a Panificio il Basilico (Szabi a Pék) is begyújt a kemencéjébe, hogy megsüsse világbajnok pizzáit.

Gazdag gyerekprogram is várható

Fotó: BOLDOGKisfalud Feszt

Bábelőadások, ügyességi játékok a kicsiknek

A kisebbek ezúttal sem maradnak ki a jóból… Interaktív és furfangosan humoros bábelőadásokkal készülnek a szervezők, kifejezetten gyerekeknek szóló koncerten bátorítanak majd mindenkit közös éneklésre, a fesztivál bűvésze meglepetéseket varázsol a gyerkőcök kezébe, apa poharából pedig eltünteti a bort, mielőtt Paprika Jancsi csúzlijával kilőnék a kezéből az egészet…

A bűvész trükkös mutatványai és a csúzlizda mellett egész napos program még a Ládafia Műhely kosaras körhintája, a Tekergőtér sok-sok ügyességi játéka (amelynél sokszor a szülők is leragadnak), a kreatív játszóház, ahol az arcfestés által „inkognitó módra” válthatunk, de a fa építésű játszótéren is csinálhatják a gyerekek az ellenkezőjét annak, amit a szüleik mondanak… Idén is lesz pecsétgyűjtő füzet, segítségével akár az összes programot be lehet majd járni, a pecsétek összegyűjtésével és beváltásával pedig különféle meglepetések üthetik a kisebbek markát.

Fényjáték a tavalyi fesztiválon

Fotó: BOLDOGKisfalud Feszt

Idén már sátorhelyekkel is várják a fesztiválozókat

A fesztivál helyszínei a Petőfi utcában, egymástól néhány lépésre helyezkednek el, az udvarok hatalmas zöld területekkel rendelkeznek, így a programok lounge-os, chilles hangulatban telhetnek, a nagyszínpados koncerteken pedig, háttérben a hegyekkel, a naplementében tombolhatják ki magunkat a vendégek.

A belépős szombati nap előtt, péntek délután koncertekkel, grillterasszal, kiállításmegnyitóval, filmvetítéssel, borvacsorával és medencés pezsgőpartival, szombaton reggeltől estig sokszínű programválasztékkal, vasárnap pedig különleges reggelikkel készülnek a szervezők, akik idén már sátorhelyeket is biztosítanak a fesztiválozóknak.

A fesztiválról bővebb infók ITT, a jegyvásárlásról ITT találhatók.