Borturisztikai Látogatóközpont épült a Hajósi Pincefaluban

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 13. 14:39

A Hajósi Pincefalu központjában álló egykori uradalmi pince épületében egy élményközpontú kiállító tér, turisztikai információs központ és multifunkciós rendezvénytér jött létre a TOP program több mint 180 millió forintos támogatásának köszönhetően.

A projekt keretében Hajós önkormányzata és a Hajósszolg. Kft. olyan turisztikai attrakciót kívánt létrehozni, mely a pincefalu turisztikai központjaként információt nyújt a vendégeknek.

A Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont feladata, hogy összefogja és a turisztikai piacon bemutassa, népszerűsítse a szolgáltatók, pincészetek, szállásadók, vendéglátóhelyek, rendezvényszervezők kínálatát és Hajós város attrakcióit: az egyedi barokk kastélyt, a kegytemplomot és a tájházat.

Az Európában egyedülálló hajósi pincefalu

Fotó: Wikipedia

A látogatóközpont kiállítása bemutatja Hajós-Pincefalut, amely Európa egyetlen ilyen térszerkezetű önálló települése. A népi építészet csak pincékből álló ékköve, unikális, kifejezetten a borra alapozott gasztronómiai és kulturális rendezvények gyűjtőhelye. A fejlesztés a helyi, térségi jelentőségű kulturális, gasztronómiai vonzerő turisztikai hasznosítását jelenti, ami hozzájárul a helyi gazdaság élénkítéséhez és a foglalkoztatás növeléséhez.

A szeptember 21-én felavatandó látogatóközpont családi és céges rendezvényeknek is különleges színtere lesz a jövőben.