Borult a papírforma az Év Fürdője szavazáson

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 10:29

A budapesti fürdőket eddig elkerülte a siker, most azonban a főváros legújabb fürdője ott van az élvonalban. Van olyan fürdő is, ami eddig mindig a dobogón végzett, de eddig nem kerül be a Top 10-be.

A szavazás célja, hogy a magyar fürdőkre irányítsa a nagyközönség figyelmét. A szervezők a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számítanak, hogy idén is legalább ennyien szavaznak majd kedvenc fürdőjükre.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, ami tavaly megszerezte Az Év Fürdője címet

Fotó: Az Év Fürdője

A verseny minden évben igen szoros. Több esetben is csak néhány szavazat döntött az egyes dobogós helyezésekről. A szavazatok döntő hányada a nyár második felében érkezett, így a verseny még nem dőlt el.

Idén is három kategóriában keresik az ország legnépszerűbb fürdőit: Az Év Fürdője, Az Év Regionális Fürdője, illetve A Helyiek Kedvenc Fürdője - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő, az Év Feltörekvő Fürdője cím tavalyi birtokosa

Fotó: Az Év Fürdője

A világszinten is egyedülálló minőségű és mennyiségű termálvízkincsünkre épült hozzávetőleg 200 fürdő között megtalálhatóak a néhány medencével rendelkező, csak  nyáron nyitva tartó strandok ugyanúgy, mint a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező fürdőkomplexumok.

A Tiszavasvári Strandfürdő tavaly megkapta a Helyiek Kedvenc Fürdője címet

Fotó: Az Év Fürdője

A verseny szabályainak értelmében az előző év győztesei nem indulnak, így idén nem lehet szavazni a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőre, ami kisebb meglepetést okozva Az Év Fürdője kategóriában győzött, az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdőre, amely Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában szerezte meg a győzelmet, és a Tiszavasvári Strandfürdőre, amely A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában diadalmaskodott.