Bosznia-Hercegovina, a hegyek és minaretek országa

Forrás: turizmus.com

 2019. december 06. 10:00

Ha a Balkán-félszigetről beszélünk, talán a legtöbbünknek a bolgár tengerpart vagy Montenegro ugrik be elsőre, de az STR CEE által képviselt Balkán-specialista MacSun Travelnek ennél szélesebb a portfóliója.

A MacSun Travel kínálatához tartozik a különleges úti célnak számító, a Balkán-félsziget nyugati felén található Bosznia-Hercegovina, ahol egyaránt találkozhatunk katolikus, muszlim, ortodox és zsidó kulturális emlékekkel. Egy kicsit itt úgy érezni, mintha visszacseppentünk volna az időben, annyira hangulatosan eklektikusan keverednek a különböző kultúrák. A balkáni háború nyomai még sok helyen fellelhetőek, de az itt lakók kedvessége felejteti az itt-ott felbukkanó egykori szörnyűség nyomait.

Magyarországról a Wizzair 2017 óta heti kétszer repüli Szarajevót, így adott, hogy négy- vagy ötnapos túrában gondolkozzunk. De a túra összeállításával nem lehet gond, mert a kulturális emlékek mellett számos kihagyhatatlan természeti látványosság miatt is érdemes idejönni.

Mostar, Öreg-híd

Fotó: Pixabay

A Sutjeska Nemzeti Parkban találhatjuk Európa egyetlen őserdőjét, a Perucicát. A kontinens egyik legszebb természeti látványossága is itt van: a Kravica-vízesés 25-30 méter magas zuhatagjai ezernyi színben pompáznak, és igaz a kristálytiszta víz elég hideg, de a bátrabbak a vízből is megcsodálhatják a meseszép környezetet.

Egy boszniai utazás nem lehet teljes mostari kirándulás nélkül. Az innen mintegy 40 km-re található település jelképe az UNESCO-listás Öreg-híd (Stari most), amit a délszláv háború során megsemmisítettek, majd később részben magyar segítséggel újjáépítettek.

(X)

Kapcsolódó cikkek

10 éves a MacSun Travel

2019. október 10.