Bővül a RepTár

Forrás: szoljon.hu

 2018. június 21. 13:58

Olyan sikeres a szolnoki RepTár, hogy új résszel kell bővíteni. Ez év szeptemberében lesz két éve, hogy megnyílt a megyeszékhely jelenlegi legjelentősebb turisztikai attrakciója.

Az épületnek eddig nem volt olyan irodai helyiségtömbje, ahol a restaurátorok, múzeumpedagógusok, egyéb szakemberek és adminisztrátorok helyet kapnának. Számukra épül az emeleti szinten egy olyan elkülönített rész, ahol zavartalanul dolgozhatnak. Kovács Ákos ügyvezető igazgató elmondta, hogy a közgyűlés még tavaly év végén megszavazta a RepTár ez irányú, tíz-egynéhány millió forintos költséggel járó, több tíz négyzetméteres bővítését célzó támogatást. A külső kivitelezéssel heteken belül végeznek a szakemberek.

Sikeres a szolnoki RepTár

Fotó: szoljon.hu/Csabai István

 

A RepTár a kezdetektől eredményesen működik. Alig több mint egy hónappal a 2016 szeptemberi avatást követően már a tízezredik látogatóját fogadta, egy hónappal később pedig már a húszezrediket. Működése harmadik hónapjában elnyerte a 2016. év Turisztikai Attrakciója címet. Volt, hogy (dokumentum)filmet forgattak a RepTárban, tavaly nyáron a Quimby koncertje erősítette az első RepTár Pikniket, a „170 éves a Pest–Szolnok vasútvonal” című rendezvény kapcsán pedig a repülőmúzeumba érkezett a Szent Korona másolata.