Bővült a kerékpáros kínálat a Duna északi partján

Forrás: turizmus.com

 2020. június 10. 12:27

Több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra-lehetőség várja a látogatókat az idei nyártól Rév-Komáromban és környékén. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetünk, végig kiépített kerékpárúton.

A Komárom és Karva közti Dunamente térsége kiváló lehetőségeket kínál mindazoknak, akik egy kis mozgással szeretnék levezetni az elmúlt hónapok feszültségeit. A hosszabb útra vállalkozók számára már kipróbálható a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárút, egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező útvonal, amelyen a kevésbé rutinos (vagy éppen a home office miatt kevésbé edzett) biciklisek is elindulhatnak.

A Dunamente azonban azok számára is ajánlott, akik jobban szeretik a rövidebb távú csillagtúrákat. Duka Gábor, Karva polgármestere, a Dunamente TDM igazgatója szerint a terepi adottságok kiválóan alkalmasak arra, hogy jelentős megterhelés nélkül biciklizhessenek akár családok is a térségben. Végig kiépített, aszfaltozott kerékpárút-hálózat várja az érdeklődőket, az egyes településeken számos olyan látnivaló akad, amelyek korlátozás nélkül felkereshetőek, az éttermek, kávézók pedig fel vannak készülve a vendégek fogadására a kötelező előírások szigorú betartása mellett.

A térség kerékpárút-hálózata hosszabb kirándulásokra és rövidebb csillagtúrákra is alkalmas

Fotó: Dunamente TDM

A Duna északi partján a szállások is felkészültek a kerékpáros turizmus élénkülésére. A háromcsillagos Hotel Banderium például a kerékpárok tárolása mellett a fokozott fizikai igénybevételt segítő ételekkel várja az ide érkezőket, illetve túraútvonal-ajánlatokkal is segíti őket, de a térség többi szálláshelye is várja a bicikliseket. Komárom az a hely, ahonnan kellemes kerékpártúra szervezhető Izsára, az egykori római erőd nyomaihoz, vagy akár Karváig is el lehet biciklizni a Duna partján vezető Eurovelo6 kerékpárúton. Itt, a karvai Dunakorzón a páratlan panorámát a magasból is meg lehet csodálni a település kilátójából. A rutinosabb biciklisták számára javasolják a Komárom-Muzsla túrát, amelyet érdemes egy borkóstolóssal vagy birtoklátogatással is egybekötni. Ha más irányba indulunk, akár a Gútai Vízimalomig is el lehet kerekezni.

A Dunamente térség weboldalán számos látnivaló közül válogathatnak az érdeklődők, a térség turisztikai applikációját, a GUIDE@HAND Podunajsko – Dunamente appot letöltve pedig ehhez offline is használható térképek és útvonaltervező is rendelkezésre áll.