Brazília vízummentességet adott több országnak

Forrás: turizmus.com

 2019. március 20. 11:40

Ismét vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államok állampolgárai is Brazíliába.

Sok éves szünet után az új brazil kormány döntése alapján bevezették a vízummentességet az USA, Ausztrália, Kanadai és Japán állampolgárai részére, akik turistaként érkeznek az országba.  Az új vízumrendelet június 17-étől lép életbe.

Jelentős beutaztató forgalom növekedéssel számolnak az idegenforgalmi hatóságok. Az elmúlt évben csak 6,6 millió turista érkezett Brazíliába, kevesebb, mint a fele a New York-ba látogatóknak. 2023-ig 34 millió dollárt szánnak  idegenforgalmi PR-kiadásokra. A cél az évi  12 milliós beutazó szám elérése.

Az elmúlt évben csak 6,6 millió turista érkezett Brazíliába

Fotó: turizmus.com

Az Air Canada bejelentette, hogy 2019. december 11-étől heti három közvetlen járatot indít Montreal és Sao Paulo között. A Montrealba érkező utasoknak közvetlen csatlakozási lehetőséget biztosítanak a tovább utazáshoz Vancouverbe,  Calgaryba és Quebecbe.

A Sao Paulóba érkező utasoknak is számos további brazíliai belföldi célállomásra biztosított a közvetlen csatlakozás, tájékoztatott Sárdi Rezső a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketing ügynökségétől.