Bringás kapuval bővült a pénteken nyitó Lupa strand

Forrás: turizmus.com

 2022. május 19. 17:17

Május 20-tól nyit Budapest "tengerpartja", a Lupa, mely 2017 óta mediterrán beach hangulatot és új minőséget hozott a hazai strandkultúrában.

A fehér homokos parton a strandsportok szerelmeseit strandfoci-, strandröplabda-, strandkézi pályák várják, továbbá itt található a régió legmenőbb búvárcentruma, és Közép-Európa legnagyobb wakeboard komplexuma. Emellett választhatók hagyományos és extrém vízi sportágak a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól a surfig. A Lupának ezenkívül van egy saját horgászcentruma is.Idei újdonság, hogy a Lupa a Duna felőli oldalon futó EuroVelo útról bringás kaput nyitott a kerékpárosoknak, akik legurulhatnak az Öböl strandig, ami egy felszerelt bringapont is egyben, és aki strandra vágyik, a jegyét ott meg is válthatja.

Tiszta tengerpart – Budapest határában

Fotó: Lupa Beach

Lupa Beach gasztrosétányán egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások, a gasztrosétányon túl vízparti bárok és beach klubok színesítik a vendéglátás kínálatát, de akinek még ez sem elég, az a magasabb igényeket is kielégítő Costes Beach Clubban fogyaszthat el éttermi fogásokat a koktélja mellé.

A Vidámpart a gyermekesek strandközpontja, ahol az apróságokat megannyi játék és móka várja, így például vízidodzsem, trambulin és ugrálóvár. Lesz gyerekmegőrző, valamint kézműves foglalkozás, miközben a szülők „megszökhetnek" majd egy-egy csobbanásra.

Idén is táborok sora hívja a fiatalokat, köztük strand-, vizes- és TEQ sportok, foci-, röplabda-, kézilabda-, kajak-, valamint Funside nyelvi táborok is lesznek napközis formában.

A belépők az időjáráshoz igazodnak. Piros nap a rossz időt jelzi, és a Lupa zárva van, a sárga napokon, amikor fürdeni ugyan nem lehet, de ingyen mehetünk a Lupára akár egy jó lángosra, hekkre vagy egy koktélra, és a zöld napok a strandidőt jelzik. Délután 16-tól félárú a belépés, 19 órától pedig ingyenes, ha valaki egy vízparti vacsora elköltésére vágyna.