Bringás turistákat vár a Fertő tónál Csákány Csaba

Forrás: turizmus.com

 2018. június 25. 11:29

Podersdorfban (Pátfaluban), a Fertő-tó egyik keleti parti településén, a magyar határ és Neusiedl am See (magyarul Nezsider) között várja kiadó apartmanjába a turistákat Csákány Csaba.

A TUI, majd a Terra Reisen korábbi ügyvezetője elköltözött Budapestről, és egy határ közeli osztrák faluban kezdett új életet párjával, Juhász Katival.

Csákány Csabától megtudtuk, hogy a podersdorfi strand az egyetlen a Fertő tónál, ahol természetes, nádmentes övezet található. A strand 1,5 kilométer hosszú, a víz enyhén mélyül és sekély, maximum 1,4 méteres. A faluban rengeteg vízisport lehetőség van: vitorlázás, szörfözés, kite-szörfözés, állva evezés, elektromos csónak-bérlés.

A strand és a vízisportok mellett a környéknek még három fontos vonzereje van: a bor, a nemzeti park és a kerékpáros turizmus. Szinte mindenki helybelinek van szőlőföldje és borkimérése. Szüretkor és tavasszal borkóstoló fesztiválokat rendeznek.

A Fertő Nemzeti Park az ornitológusok Mekkája. Nagy kiterjedésű rétek és legelők, sós tavak, nádasok és gazdag állat- és növényvilág, köztük 350 madárfaj várja a látogatókat.

A Fertő tó a kerékpárosok kedvence is, mert a kerékpárút sík terepen halad, kivéve a magyar oldalon, ahol Balf és Fertőrákos között meglehetősen meredek részek is vannak. A B10-es kerékpárúton meg lehet kerülni az egész tavat, ez kb. 125 km. Összesen 40 különböző kerékpárút, 1.000 km hosszúsággal áll rendelkezésre a környéken.

A ház, a kiadó apartmannal közvetlenül a B10-es kerékpárút mellett található. Az apartman hangszigetelt ajtóval van leválasztva a ház többi részétől. Az előszobából nyílik két különbejáratú kétágyas szoba, azokból pedig egy-egy zuhanyzó/WC. Így két külön párnak is megfelelő a szálláshely. A nagyobb szobában van egy kicsi, de teljesen felszerelt teakonyha, és terasz is tartozik hozzá. Az apartmant 2-4 főre adják ki.

Alapvetően ellátás nélkül, de reggeli térítés ellenében rendelhető. Igény esetén kínálnak gulyáspartit vagy grillestét is. A parkolás az udvarban és a sportszerek, kerékpárok elhelyezése fedett helyen megoldott.

További részletek a http://www.radlerstopp.eu weboldalon.

A jövőt illetően megtudtuk Csákány Csabától, lehetséges, hogy jövőre kibérelnek a környéken egy kisebb panziót, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy visszatér az utazási szakmába.