Bringásokkal és gasztroturistákkal telik meg hétvégeken a Balaton

Forrás: turizmus.com

 2023. október 16. 10:08

A kellemes időjárás utazásra késztette a Balaton szerelmeseit, a bringásokat és a gasztroturistákat különösen sok program várta. Az eseménysorozat ezen a hétvégén is folytatódik.

Az őszi időszakban több kerékpáros versenyt is szerveztek a régióban, amelynek eredménye, hogy a bringabarát szállások jelentős része megtelt a legtöbb hétvégén. A sportos események ezekben a napokban is zajlottak.

Keszthelyen október 14-én kerékpáros családi napot  szerveztek, de Badacsonyban is várták a bringásokat azok a food truckok, amelyek a badacsonyi Gyertek át hozzánk elnevezésű eseményre települtek ki. Itt megkóstolhatták a kerékpárral érkezők a régió egyes vendéglátóinak finomságait, de a Balaton Bike 365 jóvoltából kerékpáros túrákon is részt vehettek az érdeklődők.

A kulináris akció érdekessége, hogy vasárnap, szeptember 15-én,  pezsgős reggelivel várták az éppen arra járó turistákat – közölte Varga László, a Balatoni Kör tagja, a Rolling Chef vezetője.

A kerékpáros fejlesztéseknek és a gasztronómiai programoknak köszönhetően egyre inkább négyévszakos úti céllá válik a Balaton

Fotó: 123rf.com

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint  kimondottan nagy húzóerő a gasztronómia a régióban. Itt rendszeresen számos olyan rendezvényt tartanak, amelyek miatt érdemes ide elutazni.

Ezen a hétvégén tökfesztivál zajlott a Kőröshegyi Levendulásban. Majd a Murci Gasztrofesztet tartják meg a Kishegyen, október 21-én. Itt 13 pincészet, 12 étterem, egy mindenmentes cukrászda és egy pálinkamanufaktúra kínálatát kóstolhatják meg a látogatók.

Ugyanezen a hétvégén tartják majd a XVI. Szigligeti Süllőfesztivált, ahol a halak mellé finom borokat kóstolhatnak a vendégek, a környék pincészeteinek jóvoltából.

Mint azt Fekete Tamás elmondta, a rendezvényekre érkezők nagy száma egyre inkább azt mutatja, hogy kezd igazán négy évszakos lenni a Balaton, ahová már nem csak nyáron érdemes elutazni.