Brit migránsok Új-Zélandon

Forrás: turizmus.com

 2017. július 10. 15:11

Rekordot döntött az Új-Zélandra érkező migránsok száma, akik elsősorban Kínából, Indiából, az Egyesült Királyságból és Ausztráliából érkeznek. 2016. májusa és 2017. májusa között számuk elérte a 72.000 főt szemben az egy évvel korábbi 68.400-zal.
A turista is több, mint korábban. A rövid időt Új-Zélandon töltő vendégek,  elsősorban turisták és rokonlátogatók  száma elérte a 3,6 milliót, ami 10%-kal több, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Növekvő tendenciát mutat a Magyarországról Új-Zélandra utazó egyéni- és csoportos utasok száma is. Egyre több utazási iroda indít kisebb csoportokat Ausztráliával vagy a Csendes-óceáni szigetek valamelyikével kombinálva. Újdonság, hogy a tajvani China Airlines-szal utazó csoportok megszakítják útjukat Tajpejben, amely nem csak egy ideális átszállási pont, hanem érdekes,  kevesek által ismert desztináció is egyben.

 

Fotó: newzealand.com

Sárdi Rezső,  Új-Zéland tiszteletbeli konzulja elmondta, hogy turistaként három hónapig vízum nélkül utazhatnak magyar állampolgárok a szigetországba. A munkavállaláshoz, illetve a 30 napot meghaladó tartózkodáshoz viszont vízum szükséges. A vízumok beszerzésére az EU állampolgároknak kizárólag a londoni Vízum Központban van lehetőség, de a budapesti konzuli képviseleten (1065 BP. Nagymező utca 47. /  06-30-9710225 / nzconsulate@t-online.hu) kaphatnak további tájékoztatást az érdeklődők.