Brutálfutás a Puskás Stadionban szombaton

Forrás: MTI

 2014. augusztus 26. 13:54

A Magyarországon is egyre népszerűbb extrém akadályfutás, a Brutálfutás három sikeres vidéki verseny után szombaton Budapesten is bemutatkozik. A Puskás Ferenc Stadionban 10 órától rendezik meg a Burger King Brutálfutás Budapest 1.0 elnevezésű viadalt.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda versenyigazgatója elmondta, két éve szervezték meg az első Brutálfutást Nyáregyházán, amelyet további kettő követett. A 4,2 km-es verseny, amelynek során a sárban futástól kezdve különböző akadályok várnak a kihívást keresőkre, egyre népszerűbb, amelyet jól mutat, hogy már 1500-an jelentkeztek, így mindössze 200 üres hely van még a limitált létszámból.

Az első budapesti Brutálfutáson a résztvevők 11 futamban indulnak, a Puskás Ferenc Stadion 50-es évekbeli alagútjában, a létesítmény lépcsőin, petpalackokon, sáros vízzel töltött konténerben, szalmabálákon és roncs autóbuszokon kell majd átverekedniük magukat. Szintidő nincs, a szervezők szerint valójában ez nem verseny, hanem egy fantasztikus hangulatú tömegsport esemény.

Makkay János, a névadó szponzor Burger King marketing- és értékesítési igazgatója arról beszélt, hogy cégüknél fontos a sport és a sportos életmód támogatása a dolgozók körében, valamint az élsport területén. Hozzátette, mivel dolgozóik közül többen indultak már Brutálfutáson, megismerték ezt a különös hangulatú eseményt és szívesen támogatják anyagilag is.