Buboréknyaralással nyitott a turisták előtt Mauritius

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 17:13

Mauritius 16 hónap bezárkózás után július közepén megnyitotta határait a nemzetközi utazók előtt. A beoltott vendégek sajátos megoldásként 14 „üdülőhelyi buborékban" szállhatnak meg, azon belül használhatják a létesítményeket és a strandokat.

A Mauritius Tourism weboldalán már megtalálhatók ezek a szállodák, ami nagyban megkönnyíti az utazó helyzetét szállásfoglaláskor – írja a VIMOSZ hírlevelében.

A turistáknak nincs lehetőségük elhagyni az üdülőhelyet, viszont a két hétnél hosszabb ideig maradók a negatív PCR-tesztek után felfedezhetik a sziget többi részét is.

A szigetre való belépés sem egyszerű. A teljesen beoltott látogatóknak a repülőtérre érkezéskor negatív PCR-tesztet is kell bemutatniuk, és a nyaralás 7. és 14. napján szintén negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük.

A gyönyörű szigetország október 1-jén tervezi a teljes nyitást

Fotó: 123rf.com

A nem beoltott vendégeknek – a kötelező PCR-teszt felmutatása mellett – továbbra is 14 napos tartózkodást kell foglalniuk egy hivatalos karanténszállodában, ahol az ételt is a szobájukba szállítják. A 14. napon elvégzett, negatív eredményű PCR-teszt után már szabadon mozoghatnak az országban.

A világjárvány előtt a sziget vendéglátóipara az ország bruttó hazai termékének 24%-át tette ki, és a lakosok közel negyedét foglalkoztatta.

Turisták nélkül a mauritiusi gazdaság teljesítménye 15%-kal csökkent az elmúlt pénzügyi évben, ami miatt érthető, hogy a szigetország nagyon szeretne visszatérni a nemzetközi turizmushoz.

Idén júniusban Mauritius pénzügyminisztere úgy nyilatkozott, hogy szeretnék a következő 12 hónapban elérni a 650 ezer látogatót.

Azonban a teljes újranyitást csak október 1-jére tervezik, ezért még várat magára a turizmus teljes helyreállása.

A Covid-safe tanúsítvánnyal rendelkező üdülőhelyek listája itt érhető el.