Búcsúzik Hollandia

Forrás: turizmus.com

 2014. december 08. 18:03

Sikerrel zárult a DACS – Hollandia, királyság! programsorozat, mely Budapest több helyszínén, szeptember közepétől november végéig, majd' negyven programmal várta a holland kultúra szerelmeseit. Hat kiállítás továbbra is megtekinthető.

A DACS – Hollandia, királyság! keretében az egymáshoz lazán kapcsolódó holland kulturális programok a műfajok széles tárházát mutatták be, az elektronikus zenei partiktól kezdve a klasszikus képzőművészeten keresztül az egyetemi előadásokon át a különleges holland performanszokig. Budapest különböző helyszínei mellett két vidéki nagyváros, Pécs és Debrecen is csatlakozott a rendezvényhez. A csaknem három hónap alatt 13 kiállítás, 7 komoly- és könnyűzenei program, 6 színházi előadás, 9 előadás és workshop több mint 76 ezer nézőt vonzott.

A rendezvény sorozat azonban még nem ért teljesen véget, hiszen a programok közül hat kiállítás továbbra is megtekinthető. Ilyen például a DACS és az ACAX együttműködés részeként látható Liquid Territories a Higgs Mező Galériába, valamint Az éteri spektruma című csoportos kiállítás, mely először mutatja be a magyar közönségnek azokat az új hibrid gyakorlatokon alapuló műfajokat, melyek már meghódították a holland művészeti szcénát.

A rendezvény részeként a debreceni Modemben február 1-ig még látható a holland sztárfotográfus és kísérleti filmes, Erwin Olaf első átfogó magyarországi kiállítása, Budapesten pedig a Szépművészeti Múzeum ad otthont a Rembrandt és a holland „arany évszázad" festészete című kiállításnak, mely februári 15-ig várja a nagyközönséget.