Budapest a harmadik legbiztonságosabb város az egyedül utazó nőknek

Forrás: turizmus.com

 2023. március 30. 16:00

Budapest lett a harmadik legbiztonságosabb város az egyedül utazó nők számára a WayAway kutatása szerint. A felmérésből az is kiderül, hogy a nők 24 százaléka mondott már le utazást biztonsági aggályok miatt.

Férfi társaikkal ellentétben a nőknek hosszasan kell gondolkodniuk azon, hogy biztonságos-e számukra egyedül utazni egy adott úti célra, még akkor is, ha a meglátogatni kívánt ország vagy város a bakancslistájuk élén szerepel – írj a TimeOut online magazin a WayAway utazási iroda kutatása kapcsán.A WayAway több mint 200 várost vizsgált meg világszerte, hogy kiderítse, melyik a 30 legbiztonságosabb város az egyedül utazó nők számára. A lista összeállításához interjúkat készítettek a helyiekkel, több forrásból is megvizsgálták a legfrissebb biztonsági jelentéseket, és független biztonsági rangsorokat is átböngésztek.

A nők közel negyede mondott már le utazást biztonsági aggályok miatt

Fotó: 123rf.com

 

Janis Dzenis, a WayAway PR- és kommunikációs vezetője a listáról és a nők utazással kapcsolatos biztonsági aggályairól szólva elmondta: "Nem csak erkölcsi okokból érdemes a női utazók biztonságérzetét növelni, hanem gazdasági szempontokból is - azok az úti célok és utazási szolgáltatók, akik a női utazóknak biztonsági garanciát tudnak nyújtani, növelni tudják eladásaikat és hűségüket egy olyan közönség körében, amely a világ felét teszik ki."

Budapest a 200 vizsgált város közül a harmadik helyet érdemelte ki. A lista élén Izland fővárosa, Reykjavík áll, a második helyet pedig a Puerto Ricón található San Juanja szerezte meg.