Budapest a legnépszerűbb úti célok között

Forrás: turizmus.com

 2018. január 04. 11:24

Kelet-Európát ajánlja a turistáknak az alltomresor.se turisztikai hírportál, tágan értelmezve a régió fogalmát, hiszen Budapest mellett szerepel a listán Moszkva, Dubrovnik és Tbiliszi is.

A főváros nevezetességeinek bemutatása a Gellért, a Széchenyi, és a Rudas megemlítésével kezdődik, utánuk pedig a Budai Vár, a Nemzeti Galéria, a Mátyás templom és a Halászbástya következik. A Dohány utcai zsinagógáról nem felejti el megjegyezni a tudósító, hogy ez Európában a  legnagyobb. A Szent István Bazilikát és a Parlamentet is meglátogatta a krónikás, mielőtt még rátért volna a gasztronómiára. Az étkezést nagyon olcsónak ítéli, és kedveli a rántott sajtot (!), meg a lángost tejföllel és reszelt sajttal.  Az éttermek közül a Klasszról tesz említést, kiemelve hatalmas borválasztékát, majd a Kárpátia következik, amiről megjegyzi, hogy 1877 óta létezik. A Déryné Bistro-t, egy régimódi bájjal rendelkező franciás bisztróként aposztrofálja.

Sokan a villamos szafarit ajánlják a főváros megtekintésére

Fotó: pixabay.com

A legjobb utazási időszaknak, amikor nincs akkora tömeg, a márciustól májusig, illetve vagy szeptembertől novemberig tartó időt javasolja az alltomresor.se, az Expressen svéd napilap népszerű utazási melléklete.

Egy másik cikkből az is kiderül, hogy az egyáltalán nem híres, menőnek kevéssé számító hazai helyek is nagy sikert tudnak aratni. De ugyanígy fontos lehet, hogy mennyibe kerül egy jó cipő csináltatása – márkanevekkel, címekkel, weboldalakkal és árakkal.  Ugyanez vonatkozik egy papír-írószer boltra is – ki hinné, hogy egy turista itt posztereket vásárol és rajong a boltért… A villamos szafarit nagyon ajánlják, hiszen így lehet legjobban nézelődni.

Kapcsolódó cikkek

Ismét kiváló a Firkász

2017. december 31.