Budapest a TOP 10 európai úti cél között

Forrás: turizmus.com

 2018. február 09. 11:30

A European Best Destinations „legjobb európai úti cél” szavazásán Budapest a TOP10-ben végzett.
A magyar főváros – Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve – 17.745 szavazattal a 8. helyen végzett a European Best Destinations január 18-tól február 8-ig tartott szavazásán – értesítette a szervezet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot.

A címet Wroclaw nyerte el (41.148 szavazattal), 2. helyen Bilbao, harmadikként Colmar végzett, őket sorrendben Hvar szigete, Riga, Milánó, Athén, Budapest, Lisszabon és Bohinj követi a TOP10-ben.

Budapest fotója a European Best Destinations oldalán

Fotó: European Best Destinations

A European Best Destinations – amelynek célja az európai turizmus és kultúra népszerűsítése – már közel 10 éve mutat utat a világutazóknak, szorosan együttműködik a kontinens legnagyobb desztinációs és turisztikai hivatalaival, és már több mint 4 millió turistának nyújtott segítséget a legmegfelelőbb úti cél kiválasztásában. Így ezt az elismerést igen könnyű kézzelfogható előnyökre váltani, elég, ha csak a közel százezer érdeklődőre gondolunk, akik figyelemmel követik évről évre a szavazást, azt, hogy hova érdemes legközelebb repülőjegyet foglalni.

A legjobb desztinációk egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségi média felületen és utazási portálon – a TOP 10 úti célokra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobbak egy éven keresztül használhatják a TOP 10 európai úti cél címet és logót.

A szavazást népszerűsítő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), mint a magyar főváros turisztikai szervezete, partnereivel szoros együttműködésben hosszú ideje azért dolgozik, hogy Budapest egyedülálló szépségét és pezsgő kulturális életét minél többen megismerjék, és természetesen, hogy minél többen el is látogassanak hozzánk. A kitartó munkának jól látható az eredménye: évről évre nő a fővárosba látogatók száma, ami pedig még nagyobb öröm, a vendégek egyre hosszabb időt töltenek nálunk.