"Örömfutás" kategória is lesz az idén a Budapest Airport jótékonysági futóversenyén

Forrás: turizmus.com

 2023. június 16. 13:55

Idén is birtokba vehetik a sportolók szeptember első szombatján a budapesti repülőtér 1-es futópályáját. Az immár hagyománynak számító, 11. Runway Run ismét a naplementében indul, a nevezési lehetőséget pedig a korábbinál szélesebb körben nyitja meg a szervező Budapest Airport.

Szeptember 2-án rendezik meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét, a Runway Run-t. A sportesemény az elmúlt 10 évhez hasonlóan idén is nemes célt szolgál: a Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint egy beteg gyermekek gyógyulását segítő alapítvány támogatására fordítja.Az adományok összege a verseny első, 2013-as megrendezése óta meghaladta a 90 millió forintot.

Idén szeptember 2-án rendezik a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét

Fotó: Budapest Airport

 

A különleges helyszínen, a budapesti repülőtér lezárt 1-es futópályáján megrendezett verseny hagyományosan a légiközlekedési szakemberek egyik legkedveltebb sporteseménye, amelyen a SUHANJ! Alapítvány sportolói és korlátozott számban civil sportolók is részt vehetnek. A Budapest Airport online felületein meghirdetett felhívás alapján, közülük az idén jelentkezési sorrendben 100 fő regisztrálhat.

Mivel a vállalat fontosnak tartja, hogy a sportolás élményét mindenki elsajátíthassa és átélhesse, – a hagyományos felnőtt és gyerek távok mellett – Örömfutás nevű kategóriát is indít, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan, vagy szülők kíséretében állhatnak rajthoz. Újdonság, hogy idén először a gyerekek három korcsoportban versenyezhetnek egymással, egy-vagy kétkilométeres távon.

A résztvevők számára a Budapest Airport a felkészülést segítő hathetes edzéstervet állít össze, amelyet az indulók a regisztrációt követően kapnak meg.