Budapest Art Week szombattól tíz napon át

Forrás: MTI

 2020. október 14. 09:59

Az eseménysorozaton hetven budapesti kortárs galéria, kiállítótér, múzeum és műterem várja az érdeklődőket október 16. és 25. között.

Az eddigi leghosszabb Budapest Art Week (BAW) közönsége kiállítások, műterembejárások, tárlatvezetések, vezetett városi séták, múzeumpedagógiai foglalkozások és sok egyéb program közül választhat. Az eseménysorozat programjai és kiállításai tíznapos vagy egynapos karszalagokkal látogathatók.
Mint a szervezők hangsúlyozzák, a BAW egyik fontos célja, hogy a családok és a fiatal felnőttek is résztvevőivé váljanak a rendezvénynek. Ennek érdekében indították például 2019-ben a Közelítő program elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozásokat, melyek idén online valósulnak meg.

Közleményük a kiállítások közül kiemeli a Ludwig Múzeum BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve; a Budapest Art Mentor program és a Budapest Projekt Galéria Felfedezők 3.0; a Várfok Galéria Kutyák, szarvasok és griffek, valamint a Kassák Múzeum Személyes távolság – Besnyő Éva fotográfiái című tárlatait.

A Személyes távolság – Besnyő Éva fotográfiái című tárlat a Kassák Múzeumban

Fotó: Kassák Múzeum/Facebook

Idén is visszatérnek a galériatúrák, a vezetett városi séták, épületbejárások és tárlatvezetések, és a Nyitott Műtermek délutánja is újra jelentkezik a Budapest Art Weeken. A látogatók ezúttal is betekintést kaphatnak egyéni művészek, többek között Barakonyi Zsombor, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Csizik Balázs, Horváth Lóczi Judit zárt tereibe, illetve egy műteremház, a Budapest Art Factory életébe is.
Mint a közlemény hangsúlyozza, az eredetileg tavaszra meghirdetett, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztott eseménysorozat minden programján kötelező a maszk viselése. Az eseményeken való részvétel korlátozott, ezért egyes programokhoz kötelező előzetesen regisztrálni.