Budapest az ötödik a svédeknél

Forrás: turizmus.com

 2017. október 18. 14:43

Soha nem utaztak ennyit ősszel a svédek, mint idén. A rövidebb időtartamra felaprózott szabadságokból arra is jut, hogy számos európai fővárost felkeressenek. A Metro újság szerint Budapest az ötödik legkedveltebb idei hétvégi úti cél.

Nem véletlen tehát, hogy annyi svéd szót hallani Budapest utcáin.  Ebbe belesegít az is, hogy a magyar főváros még mindig az olcsóbbak közé tartozik.  Mivel 155 éve nem volt ilyen hideg nyáron Svédországban, mint most, jelentősen emelkedett a külföldi kiruccanások száma, emiatt pedig az árak megugrottak. A charter utak 2016 és 2017 között – a hasonló nyári hónapokat figyelembe véve – 16 százalékkal lettek drágábbak.

 

Ezért sokan inkább őszre tették át a családi pihenéseket. A Ticket utazási iroda szerint 35 százalékkal nőttek meg foglalásaik a tavalyi hasonló őszi időszakhoz képest. Sokan választják az európai fővárosokat hétvégi úti célul. Londonba még mindig vezet, a második ezen a listán Prága, a harmadik Párizs, a negyedik Berlin és az ötödik Budapest.

Az új trend az amerikai típusú szabadság-beosztás, ami szerint a szabad napokat jobb elosztani több, de rövidebb szakaszra.

A svédek azért is szeretnek külföldön nyaralni, mert abban reménykednek, hogy Európában még késő ősszel is meleg van, de annak is örülnek, ha dzsekiben tudnak kávézni egy teraszon.