Budapest az ötödik legnépszerűbb városnéző célpont a britek körében

Forrás: turizmus.com

 2022. március 16. 18:35

Az Egyesült Királyságban az utóbbi 12 hónapban indított Google-keresések alapján felállítottak egy listát a legnépszerűbb úti célokról városi kiruccanásokhoz. Budapest havi 32 500 kereséssel az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Az Egyesült Királyság utazói körében is népszerűek a rövid városi kiruccanások, városnéző túrák, amelyeken a kontinens kulturális, történelmi szempontból érdekes úti céljait fedezik fel egy-két nap alatt. Ezek a desztinációk mind elérhetőek pár óra alatt Londonból, így nem csoda, hogy rengetegen választják őket. A Holidu, a nyaralóházak keresőmotorja összeállított egy listát az elmúlt 12 hónap legnépszerűbb európai kiruccanásairól. A kutatás alapjául az utóbbi egy évben elindított Google-keresések szolgáltak, melyből felállították a rangsort – írja a Travel Daily News.

Az Egyesült Királyság utazói 2021-ben Amszterdamra kerestek rá a legtöbben, így a holland város végzett az első helyen 125 700 kereséssel. A rangsor második szereplője, Barcelona kevesebb mint feleannyi keresést, 43 600 kattintást tud felmutatni, de még ez is elég volt a dobogós helyre. Harmadik helyen Dublin végzett, havi 41 600 kereséssel. Párizs épphogy lecsúszott a dobogóról a maga 39 520 keresésével, így a negyedik helyen végzett.A magyar főváros, Budapest az előkelő ötödik helyet szerezte meg, havi 32 500 kereséssel. Ezt írta Budapestről ajánlójában a portál: Az ötödik legnépszerűbb európai városlátogatási célpont idén Budapest. Magyarország fővárosa, Budapest gazdag kultúrája miatt népszerű, és a világ fürdőfővárosaként is ismert.

szechenyi_123rf

A portál szerint a látogatók gyakran kifejezetten azért érkeznek Budapestre, hogy meglátogassák a híres történelmi gyógyfürdők egyikét

Fotó: ivantagan/123rf.com

A látogatók gyakran kifejezetten azért mennek, hogy meglátogassák a híres történelmi gyógyfürdők egyikét, melyek közül a legjobb és legnagyobb a Széchenyi Gyógyfürdő: 15 fedett fürdőnek és 3 nagy szabadtéri medencének ad otthont. A fürdők mellett Budapest híres a romkocsmáiról is, amelyek elhagyatott épületekben található, színes graffitikkel és növényekkel díszített bárok – fogalmaztak.

A top10-es lista második felében Róma következik, 31 300 kereséssel, melyet Prága követ 29 800 kereséssel. A rangsort a spanyol Malaga (25 170 keresés), Berlin (24 400) és Lisszabon (16 300) zárja.