Budapest az új Berlin – az osztrákok számára

Forrás: MTÜ

 2016. június 08. 12:17

A Magyar Turisztika Ügynökség sajtóaktivitása alapján folyamatos és jelentős sajtómegjelenések és összehangolt akciók csábítják hazánkba a jól fizető osztrák vendégeket, ami hozzájárul a kedvező forgalmi eredményekhez.

A legjelentősebb ausztriai napilapok (Kurier, Heute, Österreich), valamit a fiatalok körében kedvelt és véleményformáló életmód-magazinok mind-mind szuperlatívuszokban számolnak be hazánkról. Az osztrák Freizeit magazin nemrég megjelent száma például „Budapest az új Berlin" szlogen alatt 9 oldalas pergő és színes riportban mutatja be Budapest trendi arcát, a romkocsmák és riksák világától kezdve, a vibráló éjszakai életen keresztül a design, a divat és a csúcsgasztronómia feltörekvő hírnökeinek bemutatásáig.

Május második felétől a Magyar Turisztikai Ügynökség összefogásban Ausztria legjelentősebb, városlátogatások szervezésére szakosodott utazási irodájával, a Rail Tours Austriával közösen kampányol a bécsi és Bécs környéki közterületi infoscreen felületeken Budapest mellett. Ennek eredményeként az elmúlt hetekben naponta százezres számú potenciális turistát ért el a csábító üzenet és a konkrét ajánlat.

Budapest kiemelt kulturális eseményeiről (BTF, Nyári és Őszi Fesztivál) sajtótájékoztatón keresztül folyamatosan informálja az MTÜ az osztrák sajtót, hiszen az osztrák turisták minden negyedik külföldi utat kulturális- és városlátogatási célból tesznek meg. A nemzeti marketingszervezet közreműködésével immár harmadik éve Bécsben „vendégszereplő" WAMP Design Piac szintén pozitív képet közvetít hazánk trendi fővárosáról, a magyar kreativitásról. A turisztikai ügynökség meghívására május végén az Osztrák Szövetségi Államvasút (ÖBB) „titkos tippeket ajánló riportere" kereste fel Budapestet, hogy on-line riportsorozatán keresztül még több osztrák vendéget nyerjen meg egy Budapesti utazáshoz. A tanulmányutak sorozata a nyár hátralevő részében tovább folytatódik, Ausztria legnagyobb példányszámú lapjával, a Kronen Zeitunggal való kooperációban újabb milliós olvasótábor értesülhet a Budapesti ajánlatokról.

 

Ausztria piacvezető túraszervezőjének, a RUEFA utazási iroda felmérése szerint, az osztrák utazóknál Budapest folyamatosan „feljövőben van", tavaly felkerült a top 10 felkeresni tervezett európai város közé. A KSH friss jelentése szerint az idei év első negyedévben 9 százalékkal több osztrák vendéget regisztráltak a központi régió kereskedelmi szálláshelyein, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az MTÜ ausztriai irodájának becslése szerint idén először haladja majd meg éves szinten a 200 ezer vendégéjszakát az Ausztriából érkezett vendégek által generált forgalom fővárosunk szálláshelyein.

Az osztrák piacon megjelent jelentősebb sajtómegjelenések megtekinthetők itt: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben.