Budapest éjjel – kortárs detektív kaland

Forrás: turizmus.com

 2017. június 29. 14:05

Fekete Gábor Budapest Éjjel című fotósorozata a svájci-magyar művész egyedi kapcsolatát mutatja be szülővárosával, egy sor könnyed, nosztalgikus, néhol humorral fűszerezett éjszakai felvételen keresztül.

A budapesti NextArt Galériában július 6–29. között látható kiállítás egyfajta kiegészítője a Budapest, ha leszáll az est című könyvnek, melyet tavaly adott ki a Corvina.

A jelenleg Luzernben élő és dolgozó képzőművész alkotói stílusában azonnal felfedezhető egy játékosság; a közel háromezer elkészült fotó egy kortárs detektív kaland bizonyítékát hordozza magában.

Fekete, mint egy nyomkövető szerepébe bújva fedezte fel újra, rég elhagyott városát az éjszaka leple alatt, mely során kamerája biztosította a számára fontos pillanatok rögzítését. A kiállítás során a művész, saját és a látogatók szemléjére bocsájtja a dokumentációkat, hogy bárki részesévé váljon ennek a felfedezésnek.

Fekete Gábor kiállítása az Aulich utcai NextArt Galériában látható

 

Az éjszaka artistáinak elmosott portréi, a város fényzajos, embertelen látképei, valamint a nyugodt magányukban elkapott városi archetípusok, mind a metropolita dzsungel alkotóelmei. Hol lágy, színes tónusokkal, néhol pedig kemény, monokróm kontrasztba foglalva szemlélteti Budapest naplemente utáni arcát.

A képek elárasztják a nézőt a várossal kapcsolatos személyes emlékekkel, cinkos mosolyt csalva minden Budapestet jól ismerő arcára.