Budapest is szerepel Európa legjobb piknikezőhelyei között

Forrás: turizmus.com

 2023. július 11. 14:31

A nyári hónapokban sokak jól bevált programjai között szerepel a piknikezés. Egy friss kutatásban azt vizsgálták, melyik európai városok parkjai a legideálisabb piknikezőhelyek, Budapest a harmadik helyen végzett három parkjának köszönhetően.

Ubuy nemzetközi bevásárlóplatform megvizsgálta minden európai főváros három legnépszerűbb parkját és számos tényező alapján rangsorolta őket. A szempontok között szerepet például a Tripadvisor és Google Reviews értékelések pontszáma és az Instagramon és TikTokon közzétett posztok, említések és megtekintések száma – figyelt fel rá a TimeOut.

Mindezek kombinálásával állították fel a rangsort, melynek első helyén 81-ből 78,6 ponttal London végzett a St James' Park, a Regent's Park és a TikTokon különösen népszerű Hyde Park jóvoltából.

Második helyezett lett Berlin, amely három kiemelt parkja a Treptower park, a Mauerpark és a Templehofer Park.

Budapest a harmadik helyezést érte el, 81-ből 76 pontot kapott a magyar főváros, így nem sokkal maradt le másik a két dobogós várostól. Legnépszerűbb parkjaiként a Margitszigetet, a Városligetet és a Millenárist említik meg a felmérésben.

A Margitsziget Budapest egyik legjobban értékelt piknikezőhelye

Fotó: 123rf.com

 

A 10 legjobb európai piknikhelyszín a Ubuy szerint:

  1. London, Anglia
  2. Berlin, Németország
  3. Budapest, Magyarország
  4. Amszterdam, Hollandia
  5. Ankara, Törökország
  6. Ljubljana, Szlovénia
  7. Brüsszel, Belgium
  8. Dublin, Írország
  9. Cardiff, Wales
  10. Kisinyov, Moldova