Pályázni lehet a Budapest Nagyregény előadóművészeti feldolgozására

Forrás: turizmus.com

 2024. január 29. 10:47

A Füge Produkció nyílt pályázatot hirdet nyilvános előadó-művészeti és összművészeti kezdeményezések megvalósítására.

A kezdeményezés célja a Budapest 150. évfordulójára készült Budapest Nagyregény fejezeteinek élő, helyspecifikus produkciókban, művészeti akciókban, kulturális eseményekben, performanszokban történő feldolgozása.

Huszonhárom kortárs író bevonásával, a Budapest Brand nZrt. gondozásában született meg a Budapest Nagyregény, amelynek huszonhárom fejezete egy-egy fővárosi kerületben játszódik. A fejezetek önálló történetekként is megállják a helyüket, így adott a lehetőség, hogy előadás formájában is megelevenedjenek.

A pályázati felhívásban előadó-művészeti szervezetek, közösségek, független alkotók és alkotói csoportok jelentkezését várják.

A pályázat célja a Budapest Nagyregény életre keltése

Fotó: Budapest Brand

Egy jelentkező legfeljebb két pályázatot nyújthat be két általa választott, különböző fejezet szövegének feldolgozására, az eredeti írásmű szellemiségének közvetítésével, a fejezetben megjelenő kerületi helyszín(ek)en vagy ahhoz kapcsolódóan. A feldolgozás műfaja és formátuma szabadon választható: prózai, zenés, mozgásos, vizuális vagy más eszközkészletre alapozva.

Az elkészült produkcióknak közönség előtt, minimum 45 percben kell megvalósulnia 2024. május 1.–2024. szeptember 10. között.

Az elbírálás során előnyt jelent, ha több alkalommal is bemutatják a produkciót, továbbá az is, ha a feldolgozás minél közvetlenebbül megszólítja, bevonja a választott kerületi közeget.

A pályázatokat március 1. (péntek) 12 óráig lehet benyújtani.

A pályázati felhívásról bővebben itt, illetve a Budapest Nagyregény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.