Budapest napok Minszkben a BFTK részvételével

Forrás: turizmus.com

 2017. április 15. 19:39

Budapest turizmusa és a magyar-belorusz gazdasági kapcsolatok volt a témája a 2017. április 10-12. között Minszkben szervezett Budapest napoknak.

A magyar delegációt, amelyet Tarlós István főpolgármester úr vezetett, elkísérték a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai területért felelős kollégái is, akik a turisztikai workshopon képviselték a fővárost.

A háromnapos eseménysorozat során a küldöttség találkozott Kravcsenko Oleg miniszterhelyettessel, a Minszki Városi Végrehajtó bizottság       elnökével és a gazdasági bizottság elnökével, valamint ellátogatnak többek között a „Minszk-Aréna" sportkomplexumhoz is.

Az első nap végén a Marriott Hotelben a hazai gasztronómia kapott bemutatkozási lehetőséget a Magyar bor és pálinka est keretében.

A keddi Gazdasági fórumon a minszki gazdasági kamara épületében Dedák Angéla, a BFTK munkatársa tartott előadást Budapest turizmusának aktuális kérdéseiről.

A fórum után a turisztikai workshopon mintegy 30 belorusz utazásszervezővel találkozhattak a magyar résztvevők, este pedig a 250 fős koncertterem adott otthon a Góbé zenekar koncertjének. A turisztikai workshop szerdán Mogiljevben folytatódott, ahol a város vezetői és vállalkozói egyeztettek az együttműködési lehetőségekről a magyar delegáció képviselőivel.

Kapcsolódó cikkek

Budapest szárnyal

2017. április 15.

Fast lane a Budapest Eye-hoz

2017. április 15.