Budapest "szédítő koktél" az indiai utazók szemében

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. december 11. 16:54

Budapesttel a címlapján jelent meg India legnagyobb utazási magazinja, az India Today Travel Plus decemberi száma. A 12 oldalas színes írás a híres indiai színésznő,NargisFakhri szemével mutatja be Budapestet.

A sztár két hónapot töltött fővárosunkban ez év elején a Hollywood-i film, a Spy forgatásán, amely jövőre kerül a mozikba Jude Law főszereplésével. Budapest elvarázsolja az utazót sokféle hangulatával: a város híres fürdői, fantasztikus konyhája, kézműves design termékeket felvonultató trendi üzletei, barokk templomai „szédítő koktélt" kínálnak – összegzi tapasztalatait RituAgarwal újságíró, aki a Magyar Turizmus Zrt. és az Emirates Airlines szervezésében látogatott Magyarországra. Az újságíró kifejti, hogy az újonnan indított és napi rendszerességgel Budapestre repülő Emirates járat könnyű csatlakozást biztosít Indiából Közép-Kelet-Európa egzotikus világába.

 

A több mint tíz órás utazás ellenére az indulás napjával megegyező délelőtt landol a gép a célállomáson, így az egész nap rendelkezésre áll a város felfedezésére. „Nem számítottam arra, hogy ilyen könnyű szerelembe esni Budapesttel, csodálatos, hogy milyen kedvesek és barátságosak a magyar emberek, akik visszamosolyognak a vendégre" – lelkendezik Agarwal. A fővárosunk hagyományos és trendi látványosságaiból is számos nevezetességet felvonultató írás arra buzdítja a látogatót, hogy – a népszerű színésznőhöz hasonlóan – gyalogosan fedezze fel a várost: a Parlament, a Bazilika, a Zsinagóga, az Opera Ház, a Zeneakadémia, a Nagyvásárcsarnok, a MÜPA és a Nemzeti Színház is sétatávolságra található. Az építészetünk és gasztronómiánk kincseit is hangsúlyozó írásból nem maradhatott ki a nyüzsgő kávéházi kultúránk, a pálinka, a gulyás és a paprika dicsérete sem. Sehol nincs olyan finom kolbász, mint Magyarországon, senki nem tudja úgy elkészíteni a sertéshúst, mint a magyarok – jelentette ki a színésznő.