Budapesten tarthatják az UNWTO közgyűlését

Forrás: MT Zrt

 2015. november 25. 19:18

Három év múlva közel ezer turisztikai szakember jöhet el hazánkba: Budapest is esélyes helyszíne az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO 2019-es, 24. közgyűlésének.

A múlt heti – a hivatásturisztikai piac szereplői számára kulcsfontosságú – barcelonai IBTM World kiállítást követően november 23-án és 24-én Madridba és Lisszabonba látogatott a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

Glázer Tamás madridi látogatása során Győri Enikő nagykövettel, majd dr. Somogyi Zoltánnal, a UNWTO főtitkár-helyettesével folytatott megbeszélést. Az utóbbi találkozó során elhangzott: Budapest reális eséllyel a 2019-es UNWTO közgyűlés helyszíne lehet. A nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ megnyitása a várakozások szerint fővárosunkat néhány éven belül Európa legnépszerűbb városai közé emelheti a MICE szegmens tekintetében. Szóba került továbbá a UNWTO és a Magyar Turizmus Zrt. közötti információszolgáltatás - az eddigieknél is - hatékonyabbá tétele. Mindkét fél úgy vélte: a magyarországi turizmus és turisztikai marketing fejlesztésének megfelelő tervezéséhez területi analízisekre és folyamatos információcserére van szükség a két szervezet között.

A Társaság egész évben kiemelt figyelmet fordít a spanyol piacra: az MT Zrt. spanyol külképviseletén keresztül hamarosan Portugáliában is megjelenik, ahol szintén növekvő érdeklődés figyelhető meg hazánk iránt. Spanyolország hazánk 13. legfontosabb turisztikai küldőpiaca: a spanyol vendégeknek éves szinten már közel 400 ezer vendégéjszakát köszönhetnek a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek – az MT Zrt. további bővülésre számít. A Társaság hamarosan bemutatja 2016. évi marketingtervét, benne az új külképviseleti koncepcióval, amely a regionalitásra épül. Ennek lényege abban ragadható meg, hogy a Társaság a meglévő külképviseletek tevékenységét kiterjeszti a hasonló kulturális jegyekkel, attitűdökkel rendelkező régión belül. Magyarország számára versenyelőnyt jelent, ha megfelelő szinten képviselteti magát azokban a turisztikai küldőországokban is, amelyekre más desztinációk sokszor kisebb figyelmet fordítanak.