Elköszön a budapesti állatkert jegesmedvéje, már csak pár napig lehet látni

Forrás: turizmus.com

 2024. április 28. 16:57

Lloyd, a Fővárosi Állat- és Növénykert jegesmedvéje hamarosan elutazik egy másik állatkertbe, május 1-jéig azonban még láthatja őt a közönség. A Kisszikla oldalában található kifutójába – némi átalakítás után – barnamedvék költöznek majd.

A „medvecsere" oka, hogy a jelenlegi kifutó ma már nem felel meg mindenben a jegesmedvék tartásához kapcsolódó elvárásoknak. Barnamedvék azonban gond nélkül tarthatók benne – írja a zoobudapest.com.

A cserét már korábban elhatározták, de tavaly májusban az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének kérésére a Fővárosi Állatkert még vállalta a 23 éves hím jegesmedve elhelyezését további egy évre, aki korábban a Karlsruhei Állatkertből érkezett Budapestre. Lloyd szerencsére nem költözik messze, marad az országhatárokon belül, új lakóhelye a Nyíregyházi Állatparkban lesz. Ott bizonyára sokkal otthonosabban érzi majd magát, hiszen a tervek szerint hamarosan átadják az állatkert 2021 óta épülő Jégkorszak Interaktív Állatbemutató beruházását, a több mint tízezer négyzetméteres létesítmény a sarkkör világát, az ottani állatok életét eleveníti meg látványos megoldásokkal.

A Fővárosi Állatkerttől búcsúszó Lloyd a Nyíregyházi Állatparkba költözik

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldala

Aki még szeretne elköszönni a jegesmedvétől, az ezekben a napokban sok kisállatot is láthat a Fővárosi Állatkertben, a nagy mara kölyköktől a gidákon, bárányokon, kisbocin át egészen az erszényből már előmerészkedő Bennett-kengurukig. Vagy megnézheti a Varázshegyben a nemrég érkezett  elefánthalakat, akik a maguk keltette elektromos mező segítségével akár a vaksötétben is tudnak úszás közben tájékozódni.