Korcsolyázás és jótékonyság: megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. november 25. 09:49

Kitárta kapuit a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült.

"A karácsonyi vásárral és az élményparkkal az ünnepi készülődés örömét szeretnék visszaadni a városnak" – mondta a november 24-i megnyitón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Idén újra lesz díszkivilágítás is.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója arról beszélt, hogy december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt ajándéktárgyakat, játékokat. Ebben az évben 400 gyűjtőponton várják az adományokat.

A karácsonyi élményparkban a jégpálya január 7-ig tart nyitva – közölte a szervező Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója, Faix Csaba.

Az 520 négyzetméteres hagyományos koripályát egy 110 méter hosszú jégfolyosó egészíti ki, ami a színes égőkkel feldíszített fák között kanyarog, két fényoroszlán "figyel".

Amint arról korábban beszámoltunk, a jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva. A belépőjegy 1950 forint, ami 15 százalékkal olcsóbb az Énbudapestem applikációval. A helyszínen – a készlet erejéig –  korcsolya bérlésére is van lehetőség.

A koripályát egy 110 méter hosszú jégfolyosó egészíti ki, balra a két fényoroszlán

Fotó: MTI/Lakatos Péter

December 3-án adventi gyertyagyújtást szerveznek, december 6-án pedig a Mikulás is megérkezik, az első 300 gyermeket ajándékcsomaggal várják.

A jégpályán túl a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékeket vásárolhatnak a vendégek.