Budapesti Karácsonyi Vásár – túl a negyedmillió látogatón

Forrás: turizmus.com

 2016. december 07. 15:08

A több évtizedes hagyományokra visszatekintő Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár népszerűsége évről-évre növekszik, a hétvégén a látogatószám átlépte a kétszázötvenezer főt.

A Budapesti Karácsonyi Vásárt évek óta Európa legszebb karácsonyi vásárai közt jegyzik, nincs ez máshogy idén sem. Már a vásár megnyitásakor több méltató cikk jelent meg róla számos európai napilapban is, a legjobbak között tartja számon például a The Sun és a Daily Telegraph is.

Hogy minek köszönheti a vásár a töretlen népszerűségét? Bán Teodórát, a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője úgy fogalmazott: a vásár különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy a hagyományos adventi, karácsonyi hangulatot megtartva, trendi termékekkel, gasztronómia újdonságokkal, kulturális programokkal várjuk a látogatókat.

 

Minden budapesti számára szinte már elmaradhatatlan adventi program kilátogatni a vásárba, meginni egy finom forralt bort, megcsodálni, válogatni a szebbnél-szebb kézműves termékek között és a hagyományos karácsonyfa, adventi koszorú és zenei programok segítségével ráhangolódni az Ünnepekre.

A külföldiek számára pedig olyan kínálatot tudunk nyújtani mind a gasztronómia, mind a kézműves termékek terén, ami méltóan képviseli a magyar kultúra sokszínűségét.