Budapesti tanulmányút amerikai MICE-utaztatóknak

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. július 13. 16:12

A Magyar Turisztikai Ügynökség New York-i képviselete folytatja a MICE-szegmensben történő piacépítést.

A képviselet július 8–12. között közös incentive tanulmányutat szervezett a márciusban megnyílt, az amerikai piacon jelentős tekintélynek örvendó Ritz szállodalánc újabb házával, a Hotel Ritz Budapesttel és az amerikai piacon elismert DMC-vel, az IMS Budapesttel. A meghívottak a Creative Group Inc., a Business World Travel, a Maritz és az SDI képviselői voltak.

A képviselet két évvel ezelőtt is szervezett incentive túrát, és akkor megkezdte önálló  stratégiai építkezését a MICE-piacon, a Magyar Kongresszusi Irodával együttműködve. Értékesítési utak és MICE-témájú roadshow szervezésével pedig az amerikai képviseleti munka során rendhagyóan, aktivitásait fele-fele részben megosztva a leisure és hivatásturisztikai piacon való jelenlétre fordítja – írja az Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

Az IMS a professzionális szervezésen túl, a hagyományos és az új, incentive rendezvényeknek helyet adó helyszíneket is bemutatta, és a Budapesthez közeli Etyeki borvidékre, valamint a Korda Filmparkba is elkalauzolta a vendégeket. A tanulmányút során a magyarországi incentive kínálatról Sipos Alice senior projekt menedzser tartott prezentációt az amerikai vendégeknek.

A statisztikák alapján 2016 első öt hónapjában nőtt az amerikai beutazás az előző év hasonló időszakával összehasonlítva. A vendégek száma 6,9%-kal, a vendégéjszakáké pedig 5,4%-kal emelkedett. Magyarország legfontosabb küldőpiacai között az USA az elmúlt két évben a 7. helyről  a 6-ra lépett elő.

(A képen a tanulmányút résztvevői az IMS ügyvezető igazgatójával, Makai Évával.)