Budapestinfo, járási hivatal és kormányablak a Szigeten

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 07. 14:09

Negyedik éve várják a Sziget-látogatókat a Budapestinfo Pont házban. Idén újdonság az új tervezésű ház és a külön Budapestinfo pult turisztikai információkkal és kormányablakkal.

A Fővárosi Kormányhivatal, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) idén is közösen áll a fesztiválozók rendelkezésére a Sziget Fesztiválon Budapestinfo Pontjával – írja a BFTK közleményében.

E-személyik készíttetésétől tematikus túrák ismertetéséig érhetők el szolgáltatások a Budapestinfo Ponton

Fotó: BFTK

A Sziget Járási Hivatalban immár negyedik éve nyújt hasznos és szórakoztató tanácsadásokat, bemutatókat és szolgáltatásokat a szigetlakók számára Budapest Főváros Kormányhivatala.

Az idei évben a kormányhivatal munkatársai az egészségmegőrzésre helyezik a hangsúlyt,

így többek között a kézhigiénével, a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással, egészséges táplálkozással kapcsolatos játékos kihívásokkal, informatív bemutatókkal járulnak hozzá, hogy a szigetlakók minden értelemben jól érezzék magukat.

A kormányhivatal, erősítve a Sziget szolgáltatási rendszerét, idén is jelen lesz mobil kormányablak-busszal, ahol a látogatók e-személyi igazolványt, útlevelet és vezetői engedélyt igényelhetnek, valamint ügyfélkaput regisztrálhatnak, illetve pótolhatják elveszett okmányaikat és eredeti vagy ideiglenes személyit is csináltathatnak.

A BFTK ingyenes városnéző túrákat is szervez a Sziget ideje alatt

Fotó: BFTK

A BFTK munkatársai a budapesti látnivalókról, attrakciókról, programokról adnak széles körű tájékoztatást a Szigeten szórakozóknak a Budapestinfo Pont házban. Az elmúlt évekhez hasonlóan a vezetett városnéző séták, kulturális programok, ikonikus épületek megtekintésére szolgáló tematikus túrák ismertetésével ösztönzik a fesztiválozókat Budapest felfedezésére.

Emellett a BFTK ingyenes városnéző túrákat is szervez a Sziget Fesztivál ideje alatt, továbbá kiadványokkal – közöttük külön Sziget kiadvánnyal – segíti a várossal való ismerkedést. A túrák augusztus 9-én, 11-én és 13-án 14 órakor indulnak, melyekre regisztrálni a Budapestinfo Ponton lehet.

Ezenkívül interaktív játékokkal, valamint Budapest szelfifallal csábítják interaktivitásra a látogatókat. Sőt, akik a @budapest_official-t taggelik, és használják a #visitbudapest hashtaget, ajándékért is jelentkezhetnek az infoponton.

Mindemellett a Sziget ikonikus szelfihelyét, a bejáratnál lévő BUDAPEST betűk fényfestését is a BFTK-nak köszönheti a közönség.

A Budapestinfo Pont augusztus 7-től 13-ig minden nap 10 és 21 óra között tart nyitva a fesztiválon.