Budapestinfo-standok a Pozsonyi Magyar Kulturális Héten

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 17:18

Magyarország szlovákiai nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet idén negyedik alkalommal szervezi meg a „Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban” rendezvénysorozatát június 4-11. között.

Korábban történt

A szervezők komoly segítséget kaptak Pozsony főpolgármesterétől Ivo Nesrovnaltól, aki a programsorozat fővédnöke is egyben. Nagy eredmény, hogy a Magyar Kulturális Hét része lett a Pozsonyi Nyári Fesztiválnak, és ezzel még több megjelenési lehetőséget biztosít a rendezvénysorozat számára – tartalmazza a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleménye.

A Magyar Kulturális Hétnek, a hagyományokhoz híven a Hviezdoslav téri szabadtéri színpadon is vannak programjai. A kulturális kínálat mellé itt magyar ízeket felvonultató gasztronómiai fesztivál is társul. A legtöbb látogatót várhatóan idén is ez a fesztivál vonzza majd, amelynek negyven standján az ételek mellett idén hungarikumok bemutatójával és kézműves termékekkel is várják az érdeklődőket.

2017. június 8-11. között a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényen – partnerségben az Aquaworld Resort Budapesttel – Budapestinfo standon képviseli Budapest turisztikai, kulturális és attrakció kínálatát.

A Pozsonyi Magyar Kulturális Héten a BFTK Budapestinfo standon képviseli Budapest turisztikai, kulturális és attrakció kínálatát

Fotó: BFTK

A BFTK informátor kollégái – a napokban megjelent – reprezentatív Budapest’s Finest angol nyelvű városmagazin, a hétnyelven megjelenő Budapest Guide városkalauz, valamint City Map információs térkép segítségével tájékoztatják az érdeklődőket a magyar főváros nyári kínálatáról, a Budapest Card hivatalos városkártya kedvezményes csomagajánlatairól, a Budapesti Nyári Fesztivál, valamint a nagy sportesemények, mint a FINA Budapest 2017 vizes világbajnokság, a Formula 1 Magyar Nagydíj, valamint a Red Bull Air Race Budapest 2017 rendezvényekről.

A BFTK Budapestet bemutató és népszerűsítő tevékenysége amiatt is fontos Pozsonyban, mivel a Szlovákiából érkező turisták száma 2016-ban a KSH kereskedelmi szálláshely statisztikája szerint 15,7%-kal nőtt.

A Magyar Kulturális Hét programjairól bővebben: ITT tájékozódhat.

A kulturális rendezvénysorozathoz konferencia is kapcsolódik, a visegrádi országok részvételével – témája az Európai Unió jövője a V4-es országok perspektívájából.