Budapestre és négy vidéki városba hív az idei Séták Éjszakája

Forrás: turizmus.com

 2021. július 03. 13:07

Július 10-én ismét jön a Séták Éjszakája, ahol délutántól késő éjszakáig lehet elveszni máskor bezárt kapualjak mögött, és felfedezni a város ismeretlen oldalát.

A közkedvelt budapesti városi séták szervezői, a Hosszúlépés.Járunk?, az ImagineBudapest és a Budastep a KÉK – Kortárs Építészeti Központtal kiegészülve másodszorra is összeálltak, hogy együtt, közösen számtalan sétával örvendeztessék mega városi felfedezőket, az örök kíváncsiakat, a saját otthonukat, környezetüket  vágyókat, és azokat, akik nem csak a turisztikai ajánlókból ismernék meg a fővárost – írják közleményükben.

A második Séták Éjszakája programjain fel lehet fedezni a metrók és a hidak történeteit, megmutatják olykor sokkoló titkaikat a világjárványok helyszínei, az Andrássy úti paloták és a Városmajor, kiderül, hogy mit adtak nekünk a rómaiak és a szecesszió mesterei. A Hosszúlépés. Járunk? megismertet a pesti sör történetével, a KÉK egy igazi szocreál lakótelepre kalauzol el, a Budastep kinyitja a szem elől rejtett budavári kerteket, az ImagineBudapest bűnügyi történetek nyomába ered.

Ezeken kívül még számos témában indulnak Budapest rejtett történeteit és helyszíneit megismertető séták július 10-én. A Séták éjszakája programjaira a négy szervező honlapján vagy Facebook-oldalán lehet jelentkezni.

Az ImagineBudapest Titkos kertek és terek a belvárosban elnevezésű sétáján

Fotó: Facebook/ImagineBudapest

Július 10-én Budapest mellett Sopronban,Veszprémben, Debrecenben és Pécsett is séták várják a városi felfedezőket. A tematikus sétákon hallhatunk hősökről és mítoszokról, kelta legendákról, Veszprémvölgy hajdani malmairól, Debrecen irodalmi pletykáiról és a Tettye forrásairól is. A vidéki programokra az alábbi linkeken lehet regisztrálni: