Budapestre jön a Madame Tussauds állandó kiállítással

Forrás: turizmus.com

 2021. június 16. 11:01

Az első, teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds nyitja meg kapuit 2022 elején, Budapesten szívében.

A Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában megnyíló attrakció az első, teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds lesz, a jogtulajdonos Merlin Entertainments és a turisztikai fejlesztést megvalósító Dorottya Experience Kft. közötti megállapodás alapján.

A partnerek reményei szerint a nemzetközi és magyar, kortárs és történelmi személyiségeket interaktív környezetben felsorakoztató attrakció fontos szerepet kap a hazai idegenforgalom koronavírus-járvány utáni újraindításában is.

Az új panoptikum mintegy 2000 négyzetméternyi területen kínál majd szórakozási lehetőséget.

A nyitást 2022 elejére tervezik

Fotó: Goodwill Communications

A nemzetközi hírességek mellett a budapesti helyszín számos magyar vonatkozású történelmi személyt is felvonultat majd a kiállítás ebből a célból kialakított szekciójában. Kiemelt cél ugyanis, hogy a látogatók, különösen a fiatalok, közvetlen és interaktív módon ismerhessék meg a magyar kultúrát és nemzetünk történelmének kiemelkedő alakjait. A bemutatni tervezett személyek kiválasztását széles körű piackutatás és egyeztetések előzték meg – közölte a Dorottya Experience Kft. A kiállításon a régmúlt korok politikusai mellett 20. századi magyar zenészek, művészek, sportolók és más közéleti személyek, sőt kortárs karakterek is helyet kapnak majd.

Az attrakció a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának támogatásával valósul meg.