Budapestre jönnek az európai nagyvárosok marketingszervezetei

Forrás: turizmus.com

 2016. október 14. 15:15

Jövőre Budapesten tartják az European Cities Marketing (ECM) – az európai nagyvárosok marketingszervezete – által évente megrendezett Turisztikai Információs Irodák Találkozóját, a TIC Expert Meetinget.

A főváros hivatalos szervezete, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pályázata „kiváló" minősítéssel megnyerte a 4. nemzetközi szakmai találkozó rendezésének jogát. Ezt a jelenleg – október 13–14-én – zajló dublini TIC találkozón jelentetik be hivatalosan. Ezt követően a BFTK képviselője tart prezentációt a magyar fővárosról, illetve a jövő évi szakmai tanácskozásról.

A 4. TIC Expert Meeetinget 2017. október 26–27-én Budapesten, a Radisson Blue Béke Hotelban 80 európai vezető turisztikai szakember részvételével rendezi meg a BFTK. A körúti szálloda megújult pompája mellett profi businesshotel adottságokkal is rendelkezik.

Az évente sorra kerülő konferenciák megrendezésére a lyoni székhelyű ECM tagjai, az európai nagyvárosok turisztikai marketingszervezetei pályázhatnak.

A BFTK törekvése, hogy Budapest kiemelkedő termékét, a MICE, azaz az üzleti és konferenciaturizmust is ösztönözze, hiszen  ebben a szegmensben az átlagot meghaladó multiplikátorhatás érvényesül.

A jövő évi rendezvény résztvevőinek a BFTK különleges meglepetésként dunai hajózást, illetve – az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat élménykártyaként biztosító – Budapest Cardot ad. Így az Európa nagyvárosaiból érkező információs munkatársak a hivatalos programon túl is felfedezhetik a magyar metropoliszt, és hiteles véleményformálóként hírét is vihetik – írja a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleményében.