Budapestre költöznek az erdők két napra

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 05. 14:07

Az állami erdőgazdaságok szeptember 8–9. között a Szabadság téren mutatják be a magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját.

A Földművelésügyi Minisztérium szervezésében megvalósuló II. Erdővarázs Családi Napon az állami erdőgazdaságok 15 tematikus sátorban mutatják be a hazai erdők titkait és a magyar erdészek mindennapi munkájának sokféle vetületét.

A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar, Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar), valamint utca- és bábszínház és a Budakeszi Vadaspark exkluzív Állatijó Bemutatója is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes. A részletes program elérhető a www.erdovarazs.hu honlapon.

Fotó: OEE

A Szabadság téren ezen kívül népi játékokkal, kézműves foglalkozással, erdészeti gépbemutatóval, valamint a rendezvény ideje alatt folyamatosan nyitva tartó büfével is várják az érdeklődőket. Ökoiskolák számára továbbá mindkét napon szervezett erdei iskolai foglalkozások is lesznek, amelyekre nagyon gyorsan beteltek a szabad helyek.

Magyarországon több évszázados hagyományra tekint vissza a fenntartható erdőgazdálkodás, amelynek eredményeként az első világháborút követő 10 százalékról mára a 20 százalékot is meghaladó arányúra nőtt hazánkban az erdővel borított területek nagysága – közölte a szakminisztérium.