500 euróra bírságolják, aki belép a rózsaszín homokos strandra az olasz szigeten

Forrás: turizmus.com

 2023. június 16. 15:25

A Budelli-szigeten található rózsaszín homokos partszakaszra már 30 évvel ezelőtt bevezették a belépési tilalmat, azonban félve a strand tönkremenetelétől mostantól súlyos bírságra számíthatnak a szabályszegők.

Az olasz parti őrség idén extra lépéseket tesz a Spiaggia Rosa – rózsaszín tengerpart – védelme érdekében, és a szabályszegőket 500 eurótól (187 ezer Ft) egészen 3500 euróig (1,3 millió Ft) terjedő bírsággal sújtja – írta meg az Independent.

A színes homokos partszakasz – amelyet a világ egyik legszebb strandjaként tartanak számon – a Maddalena-szigetcsoport részét képező Budelli-szigeten található. A homok élénk színét a sekély vízben élő mikroorganizmusok kagylóhéjaitól kapja, amelyeket az áramlatok összezúznak és a homokba kevernek.

A Budelli-szigeten található rózsaszín strandot az egyik legszebbként tartják számon

Fotó: 123rf.com

 

Az embereknek tilos a tengerpartra lépni, a partot a hajókirándulások alkalmával lehet megtekinteni.Fabrizio Fonnesu, a Maddalena-szigetcsoport nemzeti parkjának igazgatója szerint "a strand ismét veszélyben van, mivel az emberek csónakkal érkeznek, felmásznak a partra, majd fotókat posztolnak".

A magasabb bírsággal azokat sújtják, akik homokot is elvisznek a strandról. 2021-ben egy házaspár 1000 eurós bírságot kapott, mert egy műanyag palackot töltöttek meg a rózsaszín homokkal – ez a szabálysértés most 3500 eurós büntetést von maga után.