Bük a legnépszerűbb vidéki városok között

Forrás: turizmus.com

 2018. március 20. 10:39

A vidéki városok rangsorában Bük már a harmadik legnépszerűbb úticél, a külföldi vendégéjszakák számát illetően pedig a dobogó második helyére lépett Hévíz mögött.

„Fürdővárosunk 2003 óta közel megduplázta a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszaka számot: 15 éve 42. 910 volt, 2017-ben pedig elérte a 741.518 -t, mely adat kiegészül az egyéb szálláshelyeken eltöltött további 131.008 vendégéjszakával. Ez összességében 6,6%-os vendégéjszaka szám növekedést jelent” – foglalta össze a sikeres 2017-es év adatait Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke.A kereskedelmi vendégéjszakák száma 5,5 százalékos tavalyi emelkedése  azzal is magyarázható, hogy desztinációban elkészült egy nagyobb szálloda-beruházás. A vendégkör leginkább a szállodákat részesíti előnyben, így ezek foglaltsága stabilan 70-80 százalékot mutat.

Vas megyében a legmagasabb, de az országos átlaghoz képest is kiemelkedőnek mondható az átlagos tartózkodási idő Bükön: a belföldi vendégek 3,6, míg a külföldiek 4 éjszakát maradnak. A helyi turizmusért felelős szakemberek ezt azzal magyarázzák, hogy a gyógykúrára érkező vendégek hosszabb időt töltenek el Bükfürdőn. „Alapból kettő, de leginkább három hét az az időtartam, ami alatt a kezelések kifejtik pozitív hatásukat. Ehhez hozzájárul, hogy vendégeink a szolgáltatásokat nálunk vehetik igénybe a legjobb ár/érték arányban” – teszik hozzá.

Folyamatosan fejlesztik a várost

Fotó: turizmus.com

Bük folyamatosan fejlődő kisváros, a városvezetés és a turisztikában érdekeltek összefogása és együttműködése a településen számos kisebb – nagyobb beruházást, fejlesztést eredményezett az elmúlt években. 2017-ben az országban elsőként megvalósult Bük, Bükfürdő önkormányzata által kiírt "Egyéb szálláshelyek minőségfejlesztési pályázata" eredményeként 52 szállásadó nyert támogatást minőségnövelő beszerzésekre és beruházásokra. 2018-ban az önkormányzat a tavalyi 7 millió forintos támogatási keretet 9 millió forintra növeli, ezzel is elősegítve a további fejlődést.

A város nagy hangsúlyt fektet a turisták és helyiek körében is népszerű szolgáltatások bővítésére is. „2015-ben életre hívtuk a Bükfürdői Termelői Piacot, ahol a szezonban heti szinten a helyi és környékbeli termelők, kézművesek értékesítik termékeiket. Tavaly védjegy oltalom alá helyeztük a piacra "megálmodott" brandet: a Bükfürdői Esszenciát, amelyet saját márkajelzésként használunk az árucikkeken, ezt szeretnénk az idén a helyi vendéglátóhelyek felé is kiterjeszteni” – teszi hozzá Pálffy Tamás, a turisztikai menedzsment szervezet TDM és projekt menedzsere.

Kapcsolódó cikkek

Új Hotelstars-minősítések

2018. március 19.