Bükfürdő: kiemelkedő július után rekord augusztus

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 02. 11:01

A Covid előtti évhez képest alacsonyabb vendégszám mellett is rekordbevételt ért el a büki fürdőkomplexum idén augusztusban.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. augusztus elején számolt be arról, hogy a júliusi árbevétele – a Covid utáni nyitási nehézségek és az alacsonyabb vendégszám ellenére – közel 30 százalékkal haladta meg rekordhónapnak tekinthető 2019. júliusi értéket.

A fürdő augusztusban még ennél is jobban teljesített: 86 000 látogatóval (amely 20 százalékkal ugyan elmarad a 2019. augusztusi vendégszámtól) árbevétele 35 százalékkal haladta meg a 2019. augusztusit – tájékoztatta szerkesztőségünket Gajda Tibor, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke.

Idén augusztusban 35 százalékkal magasabb árbevételt érte el a büki fürdő, mint 2019 augusztusában

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

Az ősszel érkező vendégeket a szeptember folyamán megnyíló Lipóti Kávézó és Pékség is várja, illetve október közepére elkészül a fürdő két új fedett éttermi része is.Szeptember elején az önkormányzat beruházásában megkezdődik a gyógyhelyi környezet közel 2,4 milliárd forintos összköltségű fejlesztése, a kemping szeptember végi zárását követően elindul az ADAC 5 csillagos kemping kialakítását célzó felújítása, illetve a megye legkorszerűbb – műszakonként 800 adag elkészítésére képes – termelőkonyhájának kialakítása is.