Tourinform iroda és egy új attrakció is helyet kapott Bükfürdő látogatóközpontjában

Forrás: turizmus.com

 2023. november 30. 13:42

Immár a Termál téren, a Látogatóközpontban várja Bük, Bükfürdő vendégeit a Tourinform Bükfürdő, és az irodával párhuzamosan megnyílt a Látogatóközpont kiállítótere is, amelyben föld- és gyógyvíztörténeti bemutatókkal várják a vendégeket.

Korabeli tévéhíradó és számos látványos, magyar és angol nyelvű tábla is vezet a bükfürdői gyógyvíz történetében Bükfürdő Termál terén, a Látogatóközpontban. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia fürdői között is elkalauzol a tárlat, amelynek „statikus” elemei között ott van egy fotópont: a 66 évvel ezelőtti vízfeltörésnek lehetnek részesei a látogatók.

A fő attrakció egy különleges vetítés, amely hangban és körbevetített képekben visz évmilliókon át a dinoszauruszok „mindennapjaitól” a Bükfürdő Thermal & Spa jelenlegi medencéiig, tereiig.

Kezdik „belakni” a Termál teret Bükfürdőn: az új Látogatóközpontban kiállítás nyílt, és ide költözött a Tourinform Bükfürdő

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

A tárlat és a vetítés ingyenesen látogatható, de csoportoktól előzetes jelentkezést kérnek. A Látogatóközpont egyúttal információs központ is, hiszen oda költözött a fürdő városrész pavilonsoráról a Tourinform Bükfürdő. Ezzel pedig mintegy „időesszenciaként” egy helyen találják a vendégek a régmúlt és a jelen Bükfürdő-kínálatát.

Külön szabadtéri kiállítás is készült a földtörténet témájában: a téli hetekben is érdemes bejárni a Termál teret, erre hív a Tourinform Bükfürdő az első két adventi szombaton, aztán az adventi séták a karácsonyvárás jegyében az idén 20 éves ökumenikus kápolnáig vezetik az érdeklődőket.

A magyar mellett angolul is élvezhető kiállítás egyik látványos darabja a méretes gyógyvízkő

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

Az adventi séták részletes ajánlata ITT olvasható, és ugyancsak a Bükfürdő Thermal & Spa hivatalos honlapján, az „élmények” között saját almenüben frissül a Látogatóközpont kínálata.