Száz forintért nézhetjük meg a Bükki Csillagdát ezen a napon

 2024. március 04. 17:15

Megnyitásának második évfordulóját ünnepli a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontja, ez alkalomból kedvezményekkel és meglepetésekkel várják a látogatókat.

Március 8-án ünnepli megnyitásának második évfordulóját a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontja, a Bükki Csillagda. Ezen a napon egy kis ünnepség keretében emlékeznek meg az elmúlt két évről, a látogatókat pedig rendkívüli kedvezményekkel, meglepetésekkel és különlegességekkel várják.

Az ünnepségen azokat az asztrofotókat is bemutatják, amelyeket a Bükki Csillagoségbolt-park területén készítettek a csillagászati tárlatvezetők.

Megnyitásának második évfordulóját ünnepli a látogatóközpont

Fotó: Bükki Csillagda/Facebook

A Bükki Csillagda ugyan csak 11 órakor nyit ezen a napon, de rendkívül kedvezményes áron, a 100 Ft-os regisztrációs jeggyel lesz látogatható, csak helyszíni jegyvásárlással. Az ünnepséget követően a planetáriumban folyamatosan 3D-s vetítéseken lehet részt venni, a Naprendszerünkről szóló kiállítás megtekintésén és az obszervatóriumi bemutatón túl. Sőt, még egy különlegességgel is kiegészül a nap programja: a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegyet elnyert termelők elhozzák termékeiket – mézeket, lekvárokat, szörpöket, smoothie-kat, szappanokat, szépségápolási termékeket, gyékénykosarakat stb. –, amelyeket a látogatók meg is kóstolhatnak, ki is próbálhatnak, és meg is vásárolhatnak a helyszínen.

Március 9-ét és 10-ét ugyancsak az ünneplésnek szenteli a csillagda, mindkét napon kedvezményes jegyárakon vehetnek részt a látogatók a létesítmény komplex, nappali programján.