Száz forintért vehetünk részt ezen a bükki barlangtúrán

Forrás: turizmus.com

 2024. február 28. 12:42

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tizenhárom, már meghirdetett programmal várja a kalandvágyókat, a Bükk szerelmeseit, túrakedvelőket, kirándulókat a Barlangok Hónapja kapcsán.

A nyitónapon, február 29-én csupán 100 Ft/fő regisztrációs díjért vehetünk részt a Szeleta Park által szervezett Szinva tanösvény túrán, amely útba ejti a világhírű Szeleta-barlangot is. Ehhez kapcsolódóan 16.30-tól a Herman Ottó Múzeum igazgatója, Szolyák Péter tart előadást a Szeleta-kultúráról, annak kutatásáról és jelentőségéről.

Ilyen túra márciusban még további öt alkalommal lesz kedvezményes áron.

A Szinva tanösvényen végigvezető túra útba ejti a Szeleta-barlangot is

Fotó: Szeleta Park/Facebook

Ezen a hétvégén az Esztáz-kői-barlanghoz is indul túra, március 2-án két időpontban is indul szakvezetés a Felsőtárkánytól 3,5 km-re lévő barlangba. Március 2-án, 9-én és 23-án a lillafüredi Szent István-barlangban is speciális, hosszú barlangi túrán vehetünk részt.

Március 16-án a kiépítetlen Kő-lyukba lehet ellátogatni, amelynek kitöltéséből a bronzkori kultúra gazdag leletanyaga, valamint számos barlangi medvekoponya került elő.

A Bükk-fennsík igen látványos, fokozottan védett és lezárt cseppkőbarlangja, a Bolhási-víznyelőbarlang látogatását pedig kaland- és bizonyítani vágyó fiataloknak, sportos felnőtteknek ajánlják.

Bővebb információ ITT található.