A NASA kutatóját is kérdezhetjük a Bükki Csillagda új programsorozatán

Forrás: turizmus.com

 2024. április 11. 14:40

Április 12-én az űrhajózás világnapját ünnepeljük. 1961-ben ezen a napon a Szovjetunióból Föld körüli pályára állították a világ első embert szállító űrhajóját, fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal.

E jeles napra emlékezve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság április-májusban előadássorozattal készül csillagászati látogatóközpontjában.

A Tudományos Útikalauz Földlakóknak című programsorozaton szakemberek mutatnak be izgalmas és közérthető módon egy-egy érdekes, sokakat foglalkoztató csillagászati témát.

A rendezvény célja, hogy a látogatók közelebb kerüljenek az égbolt elérhetetlennek tűnő csillagaihoz, az univerzum csodáihoz és kozmikus érdekességeihez, továbbá, hogy elmerüljenek a csillagászati jelenségek vizuális és asztrofotózás nyújtotta látványában, miközben megismerkednek a csillagászati távcsövekkel is.

De arra is lehetőségük lesz az előadások révén, hogy bepillantsanak az űripari képzés és az űrkarrierépítés hazai lehetőségeibe.

Tudományos Útikalauz Földlakóknak címmel programsorozatot indít a Bükki Csillagda

Fotó: Facebook

A programsorozat megkoronázásaképp Dr. Murthy Gudipati NASA kutató „Az élet születése” című előadását hallhatják, majd kötetlen beszélgetés keretei közt tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők a neves szakember számára.

Az előadások magyar nyelvűek/magyar tolmácsolt formában is hallgathatók, és 12 éven felüliek számára ajánlottak.

A programsorozatra jegyek csak online vásárolhatóak, és azoknak, akik megváltják jegyüket ezekre az alkalmakra, a helyszínen VR-játék kupont kapnak ajándékba. Bővebb információk a bukkicsillagda.hu oldalon és a csillagda közösségi oldalainkon.