Bukott innovációkat mutat be egy új kiállítás Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2024. június 06. 15:18

A kiállításon több mint 200 vállalkozás terméke található meg, olyan érdekességekkel, mint a Colgate fagyasztott lasagnája és a Coca-Cola Blak kávéja.

Június 14-én megnyílik Budapesten a Museum of Failure (MOX) kiállítás, amely a világ minden tájáról származó, kudarcot vallott termékek és szolgáltatások lenyűgöző gyűjteményét mutatja be 2017 óta.

A Múzeum körút 37. szám alatt található kiállítás augusztus 25-ig tekinthető meg.

"Az innovációnak kudarcra van szüksége"

Fotó: MOX

A Museum of Failure több mint 200 érdekes tárgyat mutat be, évente újabb tárgyakkal bővül, amelyek lenyűgöző betekintést nyújtanak a kudarcoknak az innováció útján betöltött kulcsfontosságú szerepébe - olvasható a lapunkhoz eljuttatott sajtóanyagból.

Dr. Samuel West, a kiállítás kurátora és mozgatórugója hangsúlyozza, hogy az innovációhoz tanulni kell a múlt hibáiból.

"Az innovációnak kudarcra van szüksége" - állítja Dr. West. "Minden fejlődés, nemcsak a technológiai,a múltbeli kudarcokból és hibákból való tanulásra épül."

A Museum of Failure 2017-es indulása óta a világ 12 városába utazott, többek között Washington DCbe,New Yorkba, Calgaryba, Tajpejbe, Minneapolisba, Saint-Étienne-be, Párizsba, Sanghajba, Helsingborgba, Hollywoodba és Los Angelesbe.

Dr. West felismerte, hogy a sikertelenségtől való félelem az innováció egyik legfőbb akadálya. A kiállítás célja, hogy ezt a blokkot lebontsa azáltal, hogy bemutatja, hogy még a legnagyobb és legsikeresebb vállalatok (pl. Atari, Amazon, Facebook, Sony) és személyek is szembesültek hibás ötletekkel.