Burger Barna fotóin elevenednek meg az Országos Kéktúra tájai

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 15:31

Április 18-án a Természettudományi Múzeumban nyílt kiállítás Burger Barna alkotásaiból, amelyeket az Országos Kéktúrán készített a 2017-ben elhunyt fotográfus.

Burger Barna (1965-2017) fotográfus – gyermekkori álmát valóra váltva – éppen tíz éve járta végig az Országos Kéktúra 1180 kilométerét. A vándorláson készült fotóit és a hozzájuk fűződő gondolatait könyvvé formálta, és a Magyar Természetjáró Szövetség gondozásában 2015-ben megjelentette Kékvándor címmel.

Az április 18. és október 31. között a Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában, a Capa Központ rendezésében látható kiállításon nemcsak az album anyagából, hanem a vándorlás alatt készült mintegy 40 000 fotográfia gondos válogatásából látható száz kép. Az Országos Kéktúra tizenkét tájegységén végigvezető fotográfiák és a különleges installációk a túra teljes útvonalát bemutatják, és fényekkel, hangokkal, meglebbenő, megmozduló képekkel az erdők gyönyörű, megnyugtató és kiteljesítő világát megidézve vezetnek el a megismeréstől a felismerésig. A Kékvándor című kiállítás a kiváló fotográfusnak állít emléket.

Ezt a képet a Bakonyban készítette a fotográfus

Fotó: Burger Barna

A kiállítást változatos szakmai programok – filmvetítések, könyvbemutatók, kerekasztal-beszélgetések, megemlékezések, tárlatvezetések – kísérik.