Búvárkodhat és olimpiai bajnokokkal vízilabdázhat a Dagályban

Forrás: turizmus.com

 2019. június 28. 10:53

Igaz, csak egy napig. Július 3-án egy különleges sportesemény helyszíne lesz a megújult Dagály fürdő: az egész napos Csobbanj, Budapest! eseményen lehet búvárkodni, olimpiai bajnokokkal vízilabdázni és az úszástechnikánkat csiszolni.

Szülők és gyerekek egyaránt kipróbálhatják a búvárkodást, megismerkedhetnek a vízilabdázás alapjaival, sőt korábbi olimpiai bajnokokkal gyakorolhatnak a medencében, valamint az érdeklődők az úszási technikájukon is javíthatnak oktatók, instruktorok és sporteszközök segítségével július 3-án, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében.

Azok, akik a pénztárnál bemondják a Csobbanj, Budapest! szlogent, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jóvoltából 10 százalék kedvezményben részesülnek a felnőtt napi belépőjegy árából.

Július 3-án három sportág egy időben képviselteti magát a Dagályban

Fotó: Dagály fürdő

A fürdőkomplexumon belül a gyerekek és a szülők együtt merülhetnek majd egy mobil merülő hengerben, amit kintről egy nagy ablakon keresztül a többi családtag is figyelemmel követhet. A szakmai stáb búvárfelszerelést, ruhákat, búvárszemüveget, légző automatát biztosít a vállalkozó szellemű résztvevőknek, akiknek csak fürdőruhát, illetve törölközőt kell magukkal hozniuk a nagy kalandhoz a Dagályba.

Kísérő programként a korábbi évtizedek és a legújabb búvárfelszerelések is megtekinthetőek lesznek a helyszínen.

Csak fürdőruha és törölköző kell a nagy kalandhoz

Fotó: Dagály fürdő

Az úszás iránt érdeklődők egész nap csiszolhatják a technikájukat profi oktatók és különféle sporteszközök segítségével, valamint úszó bemutatót is láthatnak, amelyet a Római SE és a Városgazda Utánpótlás Akadémia kezdő, haladó, illetve már válogatott szintű úszói adnak elő, köztük a legkisebb korosztályt képviselő ovis csoport is.

A 25x25 méteres vízilabda-medence szintén a családok rendelkezésére áll majd a Dagályban ezen a napon, illetve sportolók segítségével ismerkedhet meg bárki ennek a sportágnak a szépségeivel, előnyeivel.

Profi oktatók és különféle sporteszközök segítségével csiszolhatja mindenki az úszástechnikáját

Fotó: Dagály fürdő

A rendezvényen olimpiai és világbajnokokat, köztük Gangl Edina, Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Gergely István lehet vízilabdázásról kérdezni. A legbátrabbak vízbe szállhatnak velük, hogy együtt gyakorolhassák a profikkal a csapatjátékot, vagy a kapura lövést.

Továbbá a Csobbanj, Budapestre kilátogatók vetélkedőkön is részt vehetnek, amelyeken értékes nyeremények találnak majd gazdára.